5 Nisan Avukatlar Günü'nde İyi Haber Geldi: Avukatlar İçin Yeni Adımlar Atılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 Nisan Avukatlar Günü'nde İyi Haber Geldi: Avukatlar İçin Yeni Adımlar Atılacak

5 Nisan Avukatlar Günü vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatlar için yeni adımalrın atılacağını söyledi.

Yaşam 5 Nisan 2022 11:11 0
5 Nisan Avukatlar Günü'nde İyi Haber Geldi: Avukatlar İçin Yeni Adımlar Atılacak

Avukatlar Günü'nde Avukatlara iyi haber Bekir Bozdağ'dan geldi.


5 Nisan 2022 Avukatlar Günü vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avukatların bu önemli gününü tebrik ederken Avukatlar için yeni düzenlemeler ve önemli değişiklikler için çalışmaların başladığı haberini verdi. Bir video mesaj yayınlayan Bakan Bozdağ, "Avukatlar Günü'nü gönülden tebrik ediyorum" ifadeleri ile bu paylaşımını yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bozdağ, adaletin zamanında ve doğru, tam bir şekilde tecelli etmesi konusunda Avukatların büyük bir katkısının olduğunu söyledi ve Yargı görevini yapan, vatandaşların haklarını aramasında , savunmasında onlara yardımcı olan, adalet mekanizmasının doğru ve vaktinde tecelli etmesinde büyük katkısı olan , özveri ile görevlerini sürdüren avukatların , meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Günü'nü gönülden kutladığını söyledi. Avukatların, insanların hürriyetlerinin ve haklarının korunmasında, haklarını aramakta, savunmakta hukuk ve Anayasa çerçevesinde önemli bir görevleri olduğunu ifade eden Bakan Bozdağ, Avukatların hak hukuk mücadelesinin bir öznesi olduğunu söyledi.

Özveri ile çalışmakta olan tüm avukatları gönülden tebrik ettiğini, kutladığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Bozdağ, Avukatların büyük zorluklar altında önemli bir hak, hukuk ve adalet mücadelesi içinde olduklarını, onların bunun bir öznesi olduklarını söyledi ve "O yüzden her bir avukatımızı; vatandaşımıza, adaletimize sundukları hizmetten dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Avukatlarımızın içinde bulunduğu sorunların farkındayız. Stajdan başlayarak avukatlarımızın yetiştirilmesi, kalitelerinin arttırılması bakanlığımızın ana hedefleri arasında olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AVUKATLARA AVUKATLAR GÜNÜ'NDE İYİ HABER

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planına değinen Bakan Bozdağ, bu plan çerçevesinde avukatlar için de yeni adımların atılacağını, bu adımların önümüzdeki dönemde atılacağını söyledi. Bakan Bozdağ açıklamasında, "Mesleğe yeni başlayanların desteklenmesi ve meslek içinde imkanların arttırılması konusunda Türkiye Barolar Birliği ve taraflarla da görüşerek en uygun adımları atma konusunda kararlıyız. Yeni dönemde avukatlarımız lehine önemli düzenlemelerin hazırlıkları içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim." ifadelerini kullandı ve sözlerini "Bu vesileyle savunma görevini başarıyla yürüten, hak arama konusunda insanlarımıza yardımcı olan maddi gerçeğin ortaya çıkmasında ve adaletin tecellisinde önemli görevler üstlenen her bir avukat meslektaşımın Avukatlar Günü'nü gönülden tebrik ediyorum" ifadeleri ile sonlandırdı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç