5 Litre Ayçiçek Yağına Büyük Zam Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 Litre Ayçiçek Yağına Büyük Zam Açıklaması

Ayçiçek yağı fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada önlem alınmaması durumunda fiyatların fahiş zamlanacağına yer verildi.

Tarım 20 Kasım 2022 20:35 0
5 Litre Ayçiçek Yağına Büyük Zam Açıklaması

5 litrelik ayçiçek yağına zam iddiası geldi.

Gıda fiyatlarında son dönemlerde yaşanan ciddi artışlar nedeniyle vatandaşlar zor günler geç.irirken bir son dakika açıklaması daha geldi. Bir dönem savaş nedeniyle yaşanan tedarik sıkıntısı sonrası 200 liraları geçen 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı şimdilerde 150 TL seviyelerinde seyrediyor. 

Ayçiçek yağına son dönemde ciddi bir zam gelmedi. Ancak gelen son iddia gündeme geldi. Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil yaptığı son dakika açıklamasında önlem alınması çağrısında bulundu ve eğer önlem alınmazsa yağın litresinin 100 liraya kadar çıkacağını söyledi. Bestil konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, “Ayçiçeğinde hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Şekler pancarı ile ilgili bir uyarıda bulunan Bestil, şu ifadeleri kullandı: “Biz, Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği olarak kristal şekerde de hükümetimizi uyarmıştık. Geçen sene pancarın ton alım fiyatı 420 liraydı. 'Gelin fiyatlar yükseldi, pancar ekicisini küstürmeyin' dedik bizi dinlemediler. Pancara fiyat vermediler. Bu sene şekerin kilosu 5 liradan 30 liraya çıktı. Neden, çünkü 2021 yılında 5 milyon tona yakın eksik pancar üretimi yapıldı. Zamanında pancara normal bir fiyat verilseydi şeker şimdi 15 lira olacaktı. Çiftçi ekmeyince şekerin kilogramı 5 liradan 30 liraya çıktı. Yarın aynı ayçiçeğinde de hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz. Onun için hükümetin, Toprak Mahsullerine aldırması gerekiyor. Biz uyarı görevimizi yerine getiriyoruz, karar yine onların"

Bestil açıklamasında önlem alınmaması durumunda fiyatların fahiş şekilde artmaya devam edeceğini söyledi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gıda, tarım, ekonomi, finans haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç