5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti: Deprem illerinde 27 bin konut yapımı başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti: Deprem illerinde 27 bin konut yapımı başladı

Son dakika haberi: Deprem illerinde 5 bölgede hasar tespit çalışmaları bitti. 27 binden fazla konutun yapımına başlandı.

TOKİ Başvuru 11 Mart 2023 19:45 0
5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti: Deprem illerinde 27 bin konut yapımı başladı

Deprem bölgesinde 27 binden fazla evin yapımına başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaptı. Bakan Kurum yaptığı son dakika açıklamasında 11 ilde eş zamanlı şekilde konut yapımının başladığını söyledi. 27 bin 253 konutun yapımının başladığını söyleyen Bakan Kurum, "Konutlar şehrin kültürüne uygun inşa edilecek. Çalışmalar 11 ilde eş zamanlı sürecek. 27 bin 253 konutun yapımı başladı" ifadelerini kullandı.

Depremin vurduğu 11 il için 85 milyon vatandaşın seferber olduğunu söyleyen Bakan, "Deprem felaketiyle sarsılan 11 ilimizde 85 milyon vatandaşımız seferber oldu. Adalet Bakanımız ve tüm buradaki valilerimiz, milletvekillerimizle birlikte Diyarbakır'a hızlı bir müdahale gerçekleştirdiler. Diyarbakırlı kardeşlerimiz diğer illere de yardım elini uzattı" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın hep birlikte ayağa kaldırılacağını söyleyerek açıklamasına devam eden Bakan Kurum şunları söyledi: "Bu zor günlerin biteceği temennisiyle mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için vatandaşlarımızın yanında olmak için gayret gösteriyoruz. Hasar tespit çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor. Hasar tespit çalışmalarına müteakip kalıcı konut sayımızı belirleyeceğiz. Diyarbakır'ı da hep birlikte ayağa kaldıracağız"

5 İLDE HASAR TESPİT BİTTİ

"5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti" diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Murat Kurum, şunları söyledi:

"Yeni konutlarımızın ihyasını da yapacağız. 5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti. Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de hasar tespit çalışmaları bitti. 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldı.

İçerisinde 821 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diyarbakır'da da 6 bin 652 binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diğer illerimizde ise yüzde 90'ın üzerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık"

Finans7.com | ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç