5 Gezegen Çıplak Gözle Görülebilecek: İşte Tarih ve Saati
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 Gezegen Çıplak Gözle Görülebilecek: İşte Tarih ve Saati

Gökyüzü meraklılarının en çok beklediği olay 24 Haziran günü yaşanacak. 5 gezegen çıplak gözle görülebilecek.

Bilim ve Teknoloji 4 Haz 2022 11:48 0
5 Gezegen Çıplak Gözle Görülebilecek: İşte Tarih ve Saati

5 gezegen çıplak gözle 24 Haziran günü görünebilecek.

Gökyüzü meraklılarının en çok beklediği olay bu aya denk geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre , bir dahaki görünümü 18 yıl sonra olacak olayın tam bir ay boyunca Haziran ayında gözlemlenebileceğine yer verildi. Cuma günü ilk saatleri itibarıyla Güneş Sistemimizin , Dünya dışında kalan 7 gezegenden 5 tanesi , çıplak gözle görülebilecek.

Son olarak bundan 18 yıl önce , 2004 yılında meydana gelen bu nadir olay , Haziran ayının son günlerine kadar devam edecek. 

Yapılan paylaşımın detaylarına baktığımızda Merkür, Venüs, Mars ve Jüpiter ile Satürn gezegenlerinin görülebileceği bildirildi. Merkür gezegenini çıplak gözle gözlemlemek isteyenlerin haziran ayı başında normal bir dürbün kullanması yeterli olacak.

Ancak gezegen, bu yaın ilerleyen günlerinde daha parlak şekilde görünmeyhe başlayacak. Dürbün kullanmadan , dürbüne ya da başka bir şeye ihtiyaç olmadan 24 Haziran günü 5 gezegeni görmek mümkün olacak. 

Sky & Telescope'nin son dakika olarak aktardığı haberde beş gezegenin çıplak şekilde görünmesinin en ideal zamanın , Güneşin doğuşundna 30 dakika önceki zaman aralığında olacağına yer verildi. Yaşanan bölgede güneşin ne zaman doğacağı, ne zaman batacağını öğrenerek güneş doğmadan 30 dakika önce gezegenleri görebileceksiniz.

Toplamda bu 5 gezegenin 24 Haziran tarihinde görülebileceği açıklandı. Bu gün özel bir gün olacak. Uydumuz ay, söz konusu tairhte Venüs ile MArs arasına gireecek ve iki gezegenle hizalı bir şekilde gözlemlenecek. 

Bu sefer görmemeniz durumunda gezegenler, bundan 18 yıl sonra yine aynı bu şekilde görünecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç