5 Bin Korucu Alımı ve Uzman Erbaşlık İçin Yaş Değişikliği
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5 Bin Korucu Alımı ve Uzman Erbaşlık İçin Yaş Değişikliği

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son açıklamada güvenlik korucu alımı ve uzman erbaşlığa geçişte yaş şartı müjdesi verdi.

Kamu 28 Nisan 2022 10:16 10
5 Bin Korucu Alımı ve Uzman Erbaşlık İçin Yaş Değişikliği

İçişleri Bakanı Solyu açıkladı: Koruculuktan uzman erbaşlığa geçişte yaş şartı esnetildi.

Dün iftar programında güvenlik korucuları ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada korucular arasından 5 bin uzman erbaş alımı yapılacağını söylerken uzman erbaşlık için yaş şartının da 27'den 32 'ye çıkarıldığını söyledi. 

 

İftar sonrası kürsüye geçen İçişleri Bakanı Soylu, "Binlerce kilometre uzaktan bu coğrafyaya elbise biçmeye çalışanlar ne sizin yaşadıklarınızı ne sizin çektiklerinizi ne mücadelenizi ne de mücadele azminizi ve kararlılığınızı biliyor. Bizden daha zengin olabilirler ama insanının kendi toprakları, ülkesinin birliği, ay yıldızlı bayrağı, ezan-ı Muhammedi için ne yapacağının farkında değiller. Onun için bu salon sadece iftar sofrasında bir araya gelinen bir salon değil. Bu salonda şu an şehitlerimiz var. Sizlerin taşıdığı sorumluluklar var. Sizinle birlikte taşıdığımız yükümlülükler ve sorumluluklar var. Sadece dünden bize emanet edilen sorumluluklar değil, aynı zamanda gelecek nesillerimize huzur ve güven içerisinde bırakabileceğimiz bir sorumluluk var." ifadelerini kullandı. 

 

KORUCULARDAN UZMAN ERBAŞ ALIMI

Bu sene içerisinde korucular arasından 5 bin uzman erbaş alımı yapılacağı müjdesini veren Bakan Soylu, "365 gün içerisinde 5 bin korucu inşallah uzman çavuşluğa geçmiş olacak. Daha fazla varsa daha fazla da olur. Bu, dünyanın hiçbir noktasında gerçekleşmeyecek bir olaydır ve bu da Cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Hiç merak etmeyin, elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya, sadece şehirleri kalkındırmayı, şehirleri daha iyi bir noktaya taşımayı değil, birbirimizin hayatına dokunma ve daha iyi bir noktaya getirme anlayışı içerisindeyiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla. Bu, sonuna kadar sizin hakkınız. Çünkü dünyanın tuzağına düşmeyen bir anlayışı sergiliyorsunuz. Eğilmediniz, bükülmediniz" ifadelerini kullandı. 

 

YAŞ ŞARTI 32'YE ÇIKARILDI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanı Soylu'nun 27 yaş sınırını az bulması üzerine "32 sayın Bakanım" diyerek cevap verdi. 

 

UZMAN ERBAŞ ALIMINDA YAŞ ŞARTI TALEBİ

Açıktan uzman erbaş alımında da yaş şartının esnetilmesi adaylar tarafından isteniyor. 

 

KORUCU ALIMLARI ARTACAK

Jandarma bünyesine korucu alımları artacak. Bu sene uzman erbaşlığa alınacak 5 binin yerine alım yapılması ve yeni alımlarla birlikte 5 binin üzerinde istihdam sağlanması bekleniyor. En az ilkokul mezunlarından yapılan korucu alımları yayımlandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Van Erciş için
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Van Erciş için korucu alımı istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen korucu alımı olsun lütfen Van Erciş için eşim gönüllü korucu bir an önce alım olsun lütfen
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Korucu alımı istiyoruz lütfen uzman er başlığa geçmek için
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Korucu alımı olsun beklemekteyiz