49 yıllığına kiralık sosyal konutlar geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

49 yıllığına kiralık sosyal konutlar geliyor

Kiralık sosyal konut projesinde sona gelindi. Fon bulunması sonrası konutlar yapılacak ve evler vatandaşlara kiralanacak.

Emlak 9 Haz 2024 2
49 yıllığına kiralık sosyal konutlar geliyor

Kiralık sosyal konutlar geliyor. 49 yıllığına kiralık uygun fiyata evler.

Türkiye'de şu anda en büyük sorun barınma sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Değil ev almak, ev kiralamak bile oldukça zorlaşırken devlet ve özel sektör el ele hareket egeçerek kiralık sosyal konut projesi başlatacak. Peki kiralık sosyal konut projesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen gün bir açıklama yapmış ve ‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu’ düzenlemesi yapacaklarını, bu düzenleme için son aşamaya geldiklerini söylemişti. Bu yeni ürün ile konut projelerine yatırım yapılmasının önünün açılacağını söyleyen Bakan Şimşek, düzenlemenin kısa sürede açıklanacağını da ifade etmişti.

Söz konusu proje ile ilgili konuşan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı, Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Bakanlığın bu düzenleme ile gayrimenkul yatırım fonları vasıtasıyla kira getirisi olan mülk sayısını arttırmayı amaçladığını düşünüyorum” dedi ve "Gayrimenkul yatırımlarında bu enstrümanla kira getirisi olan mülk sayısını artırmak istemenin temel amacı, biraz da satılabilir mülkten kira getirisi olan mülke dönmek istemek” değerlendirmesinde bulundu.

MÜTEAHHİTLERE AVANTAJ GELECEK

Kiralık sosyal konut yapımı ve vatandaşlara uygun fiyatlara kiralanması ile ilgili düzenlemeler için açıklama yapan Kiraz, “Fonlarda Kurumlar Vergisi yok. Muhtemelen düzenleme ile bu şekilde geliştirilen konutlarla ilgili hem geliştiricilere hem müteahhitlere bazı vergi, tapu harçları gibi avantajlar sağlanabilir” dedi.

BELEDİYELER, TOKİ VE DİĞER KURUMLAR DA YAPACAK

Bu fonlarla devletin kiralık sosyal konut yapacağını bildiren Kiraz, belediyeler ile diğer devlet kurumlarının da konut yapabileceğini söyledi.

49 YILLIĞINA KİRALIK OLACAK: EV SAHİBİ SORUNU YAŞANMAYACAK

Söz konusu konutların başta dar gelirliler ve orta gelirliler olmak üzere binlerce vatandaşa kiralanacak, kontratlatın 49 yıllığına yapılacağı bildirildi. Sizce bu sistem güzel olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 47 Gün Önce
Gerçekten çok güzel olur ben avrupadayim benim turkiyede evim bile yok böyle birsey yapılıp projeye geçerse bende kiraların ev ama bu sistem evi olmayanlara dar gelirlere olsun yani evsizlere olsun çok güzel bir düşünce kendim hep hayal ediyordum Türkiye böyle sosyal kiralik evler yapsa kiralarim diye hayalim gerçek olur inşallah
Ziyaretçi 48 Gün Önce
Çok güzel olur Malatya Darende deyede istiyoruz