4750 Personel Alımı: TTK Kura ile İşçi, KPSS ile Memur Alımı Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4750 Personel Alımı: TTK Kura ile İşçi, KPSS ile Memur Alımı Yapacak

TTK bünyesine işçi ve personel ile memur alımı yapılacağı açıklandı. Meclisten gelen açıklamanın detayları yazımızda.

Kamu 4 Haz 2022 21:35 17
4750 Personel Alımı: TTK Kura ile İşçi, KPSS ile Memur Alımı Yapacak

TTK işçi alımı açıklaması geldi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesine işçi alımı müjdesi TBMM'den geldi. Yapılan son dakika açıklamasında bakanlık ile görüşmelerin başladığı ve zamanda işçi alımı ilanının geleceğine yer verildi. 

TTK'YA İŞE GİREN ÇIKIYOR: İŞÇİ KAYIPLARI VAR

İzmir Milletvekili Atilla Sertel yaptığı açıklamada, "Benim bu madde üzerindeki konuşmam , işçi kayıpları üzerine. Siz de bunun bir bölümünü 2019’dan başlayarak karşılamak istediniz ama oradaki söyleminizde , cevabınızda “2019 yılında 1.500 işçi alınmıştı fakat bir kısmının çok kısa sürede işi bırakmaları sonucu …” demişsiniz" dedi. Bu açıklama TTK Başkanı tarafından da onaylandı ve işe giren işçilerin bazılarının işten çıktığı doğrulandı.

Açıklamada 2019 yılında yapılan 1500 işçi alımında 300 kişinin işten çıktığı öğrenildi. 

BÜYÜK BİR İŞÇİ AÇIĞI VAR

TTK'da ciddi bir işçi açığı olduğunu, 3 senedir alım yapılmadığı, yapılan son alımda da işçilerin çoğunun iş bıraktığını, 1300 işçinin emeklilik hakkı kazandığını ve emekli olacağını söyleyen Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, " 1.500 pano ayak üretim işçisi alınmış ama Kurumdan da 2018 - 2020 yılına kadar 1.576 işçi emekli olmuş; yani bu 1.500 işçinin de zaten sanırım 300’ü ayrılmış Kurumdan, çalışmamışlar, yanlış bir planla madan dolayı madenciliği benimsemişler, alınmışlar, ayrılıp gitmişler, istifa etmişler ve şu anda da maalesef , Kurumda çalışan işçilerin 1.300’ü emekliliği haketmiş bakın. Yani bu ne demektir? Üretim işçisi sayıları 7.400’lerden 6 binlere gerileyecek en kısa zamanda."

KADRO SAYISI

TTK Başkanı Kazım Eroğlu ise yaptığı açıklamamada kurumdaki kadro sayısının 10 bin 750'ye çıkarılmasının planlandığını söyledi. Buna göre baktığımızda 4 bin 750 işçi ve memur alımı için kadronun olduğu görüldü.

BAKANLIKLA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Eroğlu açıklamasında, “2009’dan günümüze kadar geçen süre içerisinde yeraltı işçiliklerinde yüzde 65, kömür kazı işçiliğinde yüzde 40 oranında azalma meydana gelmiştir”  dedi ve yeni işçi alımı için bakanlıkla çalışmaların devam ettiğini, "Yeni işçi alımına yönelik çalışmalara Bakanlığımız nezdinde devam edilmektedir." şeklinde duyurdu. İşçi alımının yanı sıra memur ve mühendis alımı da yapılacağı öğrenildi. 

Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz ise, "TTK’ye işçi alımı , mühendis alımı , kadrosunun büyütülmesi , genişletilmesi ve yatırım bütçesinin artırılması konusunda ısrarcı olacağız" dedi.

Siz hangi kadro için alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

İŞÇİ ALIMI KURA İLE , MEMUR MÜHENDİS ALIMI KPSS İLE

Yapılan açıklamada işçi alımının kura ile , memur ve mühendis alımının KPSS ile yapılacağına yer verildi. 

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Söz konusu ilan için bakanlıkla görüşmeler başladı. Alım sayısının belirlenmesi sonucu kura ile işçi alımı ve kpss ile memur alımı yapılması bekleniyor. 

İlan yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yaş sınırı 40olsun yaşı kırk olup beden gücü kuvvetli ve bilinçli kişileri alın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı 35 olmali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı maximum 35 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yaş sınırı 40 olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neyin kurasi kardesim bu adam kuradsn ise giriyor sonra birakiyor gercek calisacak.insanin haki gidiyor boyle.adalet sayilmaz