40 Dolara Akıllı Telefon Üretilecek: Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

40 Dolara Akıllı Telefon Üretilecek: Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Kenya Devlet Başkanı yaptığı açıklamada 40 dolara akıllı telefon üreteceklerini söyledi.

Bilim ve Teknoloji 10 Kasım 2022 22:45 3
40 Dolara Akıllı Telefon Üretilecek: Türkiye Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Devlet Başkanı , vatandaşlarına 40 dolara akıllı telefon müjdesi verdi.

Akıllı telefonların oldukça yaygınlaştığı günümüzde artık seçim çalışamlarında da akıllı telefonlar yer alıyor. Kenya'dan gelen haberde Devlet Başkanı William Ruto , Nairobi'de Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldı ve Kenya'nın Afrika'nın en ucuz akıllı telefonlarını üreteceğini söyledi.

Bu konu ile ilgili telekomünikasyon şirketleri ile bir görüşme yaptığını söyleyerek açıklama yapan Ruto, ihtiyaç duyulan tüm özelliklere sahip olacak akıllı telefonları 5 bin Kenya şilininden , dolar karşılığı 40 dolardan daha az bir maliyetle üreteceklerini ve bunu satacaklarını söyledi.

Tüm ihtiyaçları karşılayacak söz konusu telefon için söz verdiğini söyleyen Ruto, “Söz veriyorum, Kenya, gelecek 8 ila 12 ayda Afrika’nın en ucuz akıllı telefonunu üretecek” ifadelerini kullandı. 

Ruto açıklamasının devamında, yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90'lık kısmının dijital platformlara aktaracaklarını, bunun planlamasını da yaptıklarını söyledi.

Daha önce Afrika Kıtasında Ruanda ve Güney Afrika'da da yerli akıllı telefonlar üretilmiş ve Güney Afrika'daki üretimi yapan şirket, bu sene fabrikasını satışa çıkarmıştı.

TÜRKİYE'YE GELSE KAÇ TL'DEN SATILIR?

40 dolar, yani 740 liraya üretilecek telefonun Türkiye'ye gelmesi durumunda satılacağı ücret, 1200 lira civarında olur. Böyle bir telefon Türkiye'ye gelse siz alır mıydınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com'u takipte kalarak gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
devlet 100%100 vergi koyarsa 80 dolara herkes alır diyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
devlet 40 dolara alır 200 dolarda vergi koyar 240 dolara satar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3500 TL den aşağı olmaz