4 Yıllık Üniversite Okuyan Üniversite Öğrencilerine 1.200 TL Verilecek! Burs Başvuru Tarihi Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 Yıllık Üniversite Okuyan Üniversite Öğrencilerine 1.200 TL Verilecek! Burs Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamaları için birçok özel vakıf ve kurum burs yardımı yapıyor.

Ekonomi 15 Ağu 2022 23:48 0
4 Yıllık Üniversite Okuyan Üniversite Öğrencilerine 1.200 TL Verilecek! Burs Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Burs arayan öğrenciler dikakt! Üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamaları için birçok özel vakıf ve kurum burs yardımı yapıyor. Elele Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde okuyan veya yeni kazanan adaylar için burs başvuruları başlıyor.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci burs arayışına girdi. Devlet bursu başvurularının başlaması beklenirken buna alternatif olarak bazı kurum ve kuruluşların karşılıksız olarak verdiği burslar öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor.Bu kapsamda birçok kurum ve kuruluş belli şartlar karşılığında öğrencilere burs ödemesi yapıyor.

ESEV Vakfı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında ihtiyaç sahibi olan öğrencilere aylık 1.200 TL burs yardımı yapacak. Bu burs ödemelerinden devlet tarafından öğrencilere verilen KYK burs ve kredilerinden yararlanan öğrenciler de yararlanabilecek. 

ESEV BURS YARDIMINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Burs başvuruları 20 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak ve ESEV, başvurular sonrası hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca karşılıksız, aylık 1.200 TL’lik burs yardımı yapacak. Ara sınıfta okuyan öğrenciler de bu burs yardımı için başvuruda bulunabilecek. Başvuru sonrası hak sahiplerine Ekim 2022 – Haziran 2023 arasında her ay düzenli burs verilecek. Burs verilecek olan öğrencilerde aranan şartlar ise şu şekilde;

-4 yıllık lisans bölümünde okuyor olmak (devlet),

-25 yaşından küçük olmak,

-Vakıf ve özel üniversitelerde tam burslu okuyor olmak,

-Ara dönem öğrencilerinin en az 2,5 (100 üzerinden 65) puan ortalamasına sahip olması,

-Başarısız dersin olmaması,

-ESEV’den burs alan kardeşinin olmaması, taksirli suçlar hariç olmak üzere hüküm giymiş ve yüz kızartıcı eylemlerden disiplin suçuna karışmış olmamak.

ESEV VAKFI BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ESEV Vakfı burs başvurularının tamamı internet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar yukarıda belirtilen tarihler arasında buradan başvuru sayfasına giderek, gerekli işlemleri yapabilirler.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç