4 Milyon Kişiye Bayram Harçlığı Miktarı Azaldı (Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Formu 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 Milyon Kişiye Bayram Harçlığı Miktarı Azaldı (Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Formu 2022)

4 milyon aileye Kurban Bayramı'ndan önce bayram harçlığı verileceği açıklandı. Bugünkü açıklamada harçlığın azaltıldığına yer verildi.

Son Dakika 25 Haz 2022 00:52 1
4 Milyon Kişiye Bayram Harçlığı Miktarı Azaldı (Türkiye Aile Destek Programı e Devlet Başvuru Formu 2022)

Bayram harçlığı başvurusu başlıyor. Harçlık miktarı düştü.

Devlet, Kurban Bayramı'ndan önce milyonlarca vatandaşa bayram harçlığı gibi bir destek ödemesi verecek. Konu ile ilgili bir açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan'dan , diğer açıklama ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye Aile Desteği Programı ile ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız bu yeni pakete hem elektronik devlet hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden Haziran ayının 3'üncü haftasından itibaren başvurabilecektir. Bir yıl boyunca sürecek ödemelerin ilki de Kurban Bayramı öncesi yapılacaktır."

Bu açıklama sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, ödemelerin 300 lira ile 750 lira arasında olacağını söylemişti. 

BAYRAM HARÇLIĞI DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada ise bu rakamın değiştiğine yer verildi. Açıklamaya baktığımızda Bakan Derya Yanık, ödemelerin 450 lira ile 600 lira arasında olacağını söyledi.

1 SENE BOYUNCA VERİLECEK

Verilecek bu ödemeler 1 sene boyunca devam edecek. Yani bu ödemeler kapsamında vatandaşlara bir yılın sonunda 5400 lira ile 7 bin 200 lira arasında bir ödeme yapılmış olacak. 

Sizce bu rakam yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU TARİHİ

Bayram harçlığı başvuruları 27 Haziran 2022 tarihinde başlayacak. e Devlet kapısından başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benimde durumum yok bayram harcligi istiyorum 5 cocugum var esim calismiyor