4 gündür FETÖ operasyonu yapılıyordu: Çok sayıda gözaltı var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 gündür FETÖ operasyonu yapılıyordu: Çok sayıda gözaltı var

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde 4 gündür FETÖ'ye operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyon sonrası birçok kişi yakalandı.

Yerel Haberler 24 Mayıs 2024 0
4 gündür FETÖ operasyonu yapılıyordu: Çok sayıda gözaltı var

Ali Yerlikaya açıkladı: FETÖ'ye operasyon başladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada 18 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldığı, 4 gün önce başlatılan operasyonlar sonucunda 45 kişinin yakalandığını söyledi.

"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" diyerek açıklamasını sürdüren Bakan Yerlikaya, son 11 ayda 5 bin 191 operasyon düzenlendği, düzenlenen bu operasyonlar kapsamında 8 bin 153 kişinin yakalandığını, bunlardan 1518 kişinin tutuklandığını, 1751'i hakkında ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde  FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin:

Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,

Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, 

Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve

İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:

Çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç