4 gün okul 3 gün tatilde son dakika: Türkiye'ye gelebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 gün okul 3 gün tatilde son dakika: Türkiye'ye gelebilir

Son dakika haberi: Okullarda 4 gün ders 3 gün tatil uygulaması birçok ülke tarafından takibe alındı. Peki Türkiye'ye gelecek mi?

Eğitim 9 Mart 2023 20:21 17
4 gün okul 3 gün tatilde son dakika: Türkiye'ye gelebilir

4 gün okul 3 gün tatil Türkiye'ye gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre dünya genelinde bazı ülkelerde yürürlüğe konulan 4 gün okul 3 gün tatil uygulamasının birçok ülke tarafından takibe alındığı, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğu öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından gelen son dakika bilgilerine göre dünya genelinde birçok ülkede uygulamaya başlanana 4 gün mesai 3 gün tatil uygulaması Türkiye'ye de gelmişti. Şimdilik sadece bir şirket bu mesai uygulamasınna başlarken diğer şirketler de bu durumu yakın takibe aldı.

Dünya genelinde bazı ülkelerde uygulamaya konulan 4 gün mesai 3 gün tatil uygulaması okullara da geliyor. Okullarda 4 gün eğitim 3 gün tatil uygulaması bazı ülkelerde görülmeye başladı. Bu ülkelerden biri de Finlandiya oldu. Finlandiya'da başlayan uygulamanın birçok ülke tarafından izlendiği, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğu öğrenildi. 

Finlandiya'da bu sistemin başarılı olması durumunda ülkemize de gelmesi bekleniyor. Sizce bu uygulama gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
biz 5 güne de razıyız bir pazar dinlenmeye yetmiyor bayanlar için ev işi temizlik derken dinlenmeden çocuklarıyla bir aktivite yapamadan gün bitiyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
gelmeli bence iyi olur
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Raporu devamsizlikdan sayan bir ulkeyiz. Ne bekliyoruz.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
okul 5 gün olmalı. işçilerin çalışma günüde 5 gün olmalı.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Anca takip etsinler. koy uygulamaya bak insanlar daha mutlu olacak.. 6 gun calis 1 gun izin kolelik ztn.. okullar icinde oyle. Ztn sinir stres kupu ulkeyiz bize en basindan sart bu