4 belediye, 2 Haziran'da sandık başına gidiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

4 belediye, 2 Haziran'da sandık başına gidiyor

Son dakika haberi: 4 ilçede 2 Haziran'da seçim yapılacak. Peki seçim yapılacak yerler neresi? İşte son dakika bilgileri.

Seçim 26 Mayıs 2024 0
4 belediye, 2 Haziran'da sandık başına gidiyor

4 ilçe belediye başkanını seçecek.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında yeniden seçim kararı alınna 3 ilçe ve 4 beldede gelecek hafta bugün seçimlerin yapılacağına yer verildi.

50 binden fazla seçmen yeniden belediye seçimleri için sandık başına gidecek. En büyük yarışın ise Merhum Alparslan Türkeş'in de memleketi olan ve mühürsüz oy kullanımı ile seçimin iptal edildiği Kayseri Pınarbaşı ilöçesinde yaşanacağı bildiriliyor.

MİLLİYETÇİ SEÇMEN YOĞUNLUKTA: MANSUR BÖLGEDE

31 Mart tarihinde olduğu gibi seçimin yine MHP ile CHP adayları arasında geçmesi beklenirken Pınarbaşı'nda milliyetçi seçmenin ağırlıkta olduğu, bu nedenle seçim çalışmalarına Mansur Yavaş katıldı. Burada seçmenlere Keçiören ile Pınarbaşı'nın kardeş belediye yapılacağı sözü verildi.

CUMHUR İTTİFAKI BEDAVA KOMBİ VAAT ETTİ

AK Parti'nin de MHP adayını desteklediği Pınarbaşı'nda Cumhur ittifakı yöneticileri kombi vereceğini ve yoların yenileneceğini açıkladı.

Bunun yanı sıra Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde seçim yarışı AK Parti ile DEM Parti adayları arasında gidecek.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine AK Parti, MHP ve İYİ Parti yarışacak.

Bu ilçelerin yanı sıra 2 Haziran'da Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Güneykaya, Tunceli Malazgirt'e bağlı Akpazar, Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesine bağlı Büyükkarıştıran ve Aksaray'a bağlı Sağlık belgesinde belediye seçimleri yapıldı.

Belediyelerin yanı bazı muhtarlıklarda da seçimler yapılacak.

Sizce bu ilçe ve beldelerde seçimleri kimler kazanacak? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç