3600 Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Ek Gösterge Zammı Sonrası Yeni Maaşlar ve Emekli İkramiyesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Ek Gösterge Zammı Sonrası Yeni Maaşlar ve Emekli İkramiyesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ek göstergenin detaylarına yer verdi.

Ekonomi 6 Haz 2022 18:27 0
3600 Yürürlük Tarihi Açıklandı: İşte Ek Gösterge Zammı Sonrası Yeni Maaşlar ve Emekli İkramiyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ek göstergenin ne zaman yürürlüğe gireceği açıklandı.

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan , ek gösterge konusunda müjdeyi paylaştı. 5 milyon memurun ek göstergeden yararlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200'den 3000'e çıkartılacak" dedi.

TÜM MESLEK GRUPLARININ EK GÖSTERGELERİ 3600 OLACAK

Erdoğan açıklamasının devamında, "1. dereceye gelmiş olma şartıyla tüm meslek gruplarındaki herkes 3600 ek göstergeye yükseltilecek" ifadelerini kullandı.

MAAŞ VE İKRAMİYEYE ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında maaşlara ve ikramiyelere yapılacak zamma değindi ve "Ek göstergesi 3600'e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli maaşı 1234 ila 1391 TL arasında, emekli ikramiyesi ise 44500-50150 TL arasında artacak" dedi.

DÜZENLEME NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Düzenlemenin yürürlük tarihi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacak." dedi.

TEMMUZ VE YILBAŞINDA EK ZAMLAR

Erdoğan açıklamasının devamında, "Ücretli çalışanlar için Temmuz ayında adım atılacak. Yılbaşında ise  yapılması gereken ne varsa yapılacak." dedi

HAYAT PAHALILIĞINA KARŞI ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, "Vatandaşımıza tasarruf elternatifleri sunuyoruz" başlığı ile şunları söyledi:

"Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz."

İhracat teşviği kapsamında Erdoğan, "İhracatı teşvik ederek, turizmi destekleyerek ülkemize döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz. İhracatlarımız her ay rekor kırarak kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmıyorlar." dedi.

"Karadenizde yapılan keşipler tabloyu düzeltecek" diyen Erdoğan, "Enerji fiyatlarındaki fahiş artışların ithalatımızdaki bozulmayı bir kenara bıraktığımızda cari fazlaya geçtiğimizi söyleyebiliriz. Karadenizde keşfedilen gaz sisteme eklendikçe bu tablo lehimize düzelmeye başlayacaktır. Gelişmiş ülkelerinin tamamında ödemeler dengesinde ağır sancılar yaşanırken biz hepsinden daha iyi durumundayız." dedi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç