3600 ek göstergede son dakika seçim müjdesi geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 ek göstergede son dakika seçim müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada tüm kamu personellerine ek gösterge müjdesi verdi.

Çalışma Hayatı 11 Mayıs 2023 14:32 1
3600 ek göstergede son dakika seçim müjdesi geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm kamu personellerine ek gösterge müjdesi.

Hak İş Genel Kurulu'nda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim müjdesi olarak ek göstergeyi verdi.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyleyerek açıklamasına başlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Önümüzde memurların maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaşları Ocak ve Temmuz'da düzenleniyor. Biliyorsunuz memurlara enflasyon farkına ilave refah payını biz getirdik. Daha önce böyle bir uyguılama yoktu. Sene başında yüzde 13.5 refah payı ekleyerek yüzde 30 zam yapmıştık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşını reel olarak yüzde 136 artışla 12 bin liraya çıkarmıştık. Şimdi Temmuz'da bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. En düşük maaşı 15 bin liraya çıkarak üzerine enflasyon ve refah payı olarak bir düzenleme yapacağız. En düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak"

Erdoğan yaptığı açıklamasında ek göstergede de müjde verdi. Kanuni düzenleme gereken bir durum olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kanuni düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde atacağımız bir başka adım da, birinci dereceye geldiği hâlde 3 bin 600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik olacaktır. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın, 3 bin 600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
ama typişcilerine bişeyverilmedi işlerind3n olacaklar hükümet adimatmadi typ magdur kaldi süreklilikverilsin secimden önce