3600 Ek Gösterge Yine Ertelendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 Ek Gösterge Yine Ertelendi

Son dakika haberi: 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika açıklaması geldi. AK Parti'den yapılan açıklamada düzenlemenin ertelendiğine yer verildi.

Ekonomi 12 Mayıs 2022 18:16 2
3600 Ek Gösterge Yine Ertelendi

Ek gösterge ertelendi.

3600 ek gösterge meselesi hakkında son dakika açıklaması geldi. Hükümetten gelen açıklamada ek göstergenin yine ertelendiğine yer verildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bugün önemli konular görüşüldü. EYT kanun teklifi meclis genel kurulunda AK Parti ile MHP'nin oyları ile reddedilirken Muhammet Emin Akbaşoğlu ek gösterge meselesine değindi. 

Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "Büyük bir özveriyle mesleğini icra eden, özellikle pandemi sürecinde canı pahasına özel yaşamından ve ailesinden feragat ederek sorumluluğunu en güzel şekilde yerine getiren hemşire kardeşlerimin de 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nü canıgönülden kutluyor, tüm sağlık çalışanlarımıza bu gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. Bu vesileyle belirtmek isterim ki öğretmenlerimizle başladığımız 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemeye dönük hemşire kardeşlerimizin de Allah’ın izniyle en geç temmuz ayına kadar bu 3600 ek göstergenin." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İnşallah geniş spektrum içerisinde hemşirelerimizin de içinde yer aldığı bir düzenlemenin, 3600 ek göstergeye dönük düzenlemenin temmuz ayına kadar yasalaşacağı müjdesini de bu vesileyle belirtmek isterim. Tabii, daha önce ne söz verdiysek bunları bir bir yerine getirdik. Bütçe görüşmelerimiz esnasında beş adım atacağız demiştik. Asgari ücreti halledeceğiz dedik; yüzde 50,5 zam verdik. İkinci olarak memur ve emeklilerimizle ilgili düzenlemeyi yapacağız dedik; 1 Ocakta altı aylık düzenlemeyi yaptık, temmuz itibarıyla ikinci altı aylık düzenlemeyi bütün çalışanlarımız, memur ve emeklilerimizle ilgili yapacağız, alım güçlerini artıracağız. Üçüncü olarak 3600 ek göstergeyi inşallah yasalaştıracağız dedik; temmuz ayına kadar bunu yasalaştıracağız."

DAHA SONRA SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

Ek gösterge meselesinin çözüme kavuşturulmasının ardından sözleşmeli personellere kadro meselesi görüşülecek. Akbaşoğlu açıklamasında, "Dördüncü adım olarak da bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini inşallah temin edeceğiz dedik; bunu da inşallah yasalaştıracağımıza bütün milletimiz şahit olacak. Ve beşinci adım olarak da EYT’li kardeşlerimizin durumunu mutlaka ele alarak bununla ilgili düzenlemeyi de bütün kamuoyumuzla inşallah paylaşacağımızı bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmiştik. Şimdi, inşallah 3600’le ilgili gündemimiz temmuza kadar nihayetlenmiş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

3600 EK GÖSTERGE YİNE ERTELENDİ

3600 ek gösterge ile ilgili açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu , Temmuz ayı sonuna kadar düzenlemenin yürürlüğe gireceğini söyledi. Daha önce yapılan açıklamada Mayıs sonu denmişti. Ancak bugün gelen açıklamada düzenleme için Temmuz ayı işaret edildi. 

Söz konusu düzenleme ile memur maaşları, emekli maaşları ve emeklilik ikramiyelerine zam gelecek ve artışlar, ek göstergenin yürürlüğe girmesinden sonra maaşlara ve ikramiyelere yansıyacak. 

Sizce daha da fazla ertelenir mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirerek ek gösterge sürecinden bildirimle haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya hep yalan dolan inanmayın bunlara 2023 te yolcu edelim gitsinler yeter artık milleti eşek yerine koyduğunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ALLAH bunları bildiği gibi yapsın yalancı bunlar