3600 Ek Gösterge Toplantısı Bugün mü? Son Dakika Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 Ek Gösterge Toplantısı Bugün mü? Son Dakika Açıklaması Geldi

3600 ek gösterge toplantısının bugün yapılacağı açıklanmıştı. Ancak son dakika açıklamasında toplantının ertelendiği duyuruldu.

Çalışma Hayatı 10 Mayıs 2022 09:03 0
3600 Ek Gösterge Toplantısı Bugün mü? Son Dakika Açıklaması Geldi

Ek gösterge gecikecek.

3600 ek gösterge ile ilgili bir açıklama geldi ve bugün yapılması planlanan toplantının ertelendiğine yer verildi. Milyonlarca kamu personelinin büyük bir merakla beklediği toplantıya saatler kala gelen açıklama tepki çekerken toplantının ne zaman yapılacağı, ek gösterge konusunun neden ertelendiği merak konusu oldu. 

BUGÜN YAPILACAKTI

:Milyonlarca kamu personelinin maaşlarını , emekli ikramiyesini ve emekli maaşlarını ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi için son toplantının bugün yapılması bekleniyordu. Bundan bir ay önce duyurulan 10 Mayıs tarihi geldi ancak toplantının bu tarihte yapılmayacağı açıklandı. 

MAYIS AYINDA BİTECEK DENDİ

Daha önce hükümetten gelen açıklamalarda ek gösterge toplantısının bugün yapılacağı ve Mayıs ayı bitmeden meclisten geçeceğine yer verilmişti. Açıklamada MAyıs ayında bitecek dendi ancak bu hafta toplantının yapılmayacak olması süreci biraz geciktirecek gibi duruyor.

ERTELENDİ

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge toplantısının ertelendiğini söyledi. Açıklamaya baktığımızda toplantının yeni tarihinin belli olmadığı görüldü. 

ERTELEME NEDENİ BELLİ OLDU

Toplantının ertelenme nedeni ile ilgili bir de açıklama yapıldı. Açıklamada Bakan Bilgin'in bu hafta programının yoğun olduğu ve Ankara'da olmayacağı, bu nedenle toplantının ertelendiği öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in iş sağlığı ve güvenliği haftası nedeniyle bir dizi programa katılacak.

GECİKECEK

Ek gösterge toplantısı bugün yapılmış olsa haftaya meclise gelip diğer hafta geçmesi bekleniyordu. Ancak toplantının ertelenmesi ve yeni toplantı tarihinin belli olmaması, ek gösterge düzenlemesinin Haziran ayına kalması anlamına geliyor. 

3 KALEMDE ZAM GELECEK

Ek gösterge ile memur maaşları artacak, emekli ikramiyesi ile maaşlarında da artış olacak. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç