3600 Ek Gösterge ile Maaşlara ve Emekli İkramiyelerine Gelecek Zam Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3600 Ek Gösterge ile Maaşlara ve Emekli İkramiyelerine Gelecek Zam Belli Oldu

Son dakika haberi: Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere gelecek ek gösterge ile maaş ve ikramiyelerdeki artış miktarları açıklandı.

Çalışma Hayatı 1 Haz 2022 18:36 5
3600 Ek Gösterge ile Maaşlara ve Emekli İkramiyelerine Gelecek Zam Belli Oldu

Ek gösterge zammı ile memur ve emeklilerin maaşları, emeklilik ikramiyeleri ne kadar artacak?

Bugün art arda son dakikalar geldi. Gelen bilgilerde ek gösterge çalışmasının tamamlandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapacak 2 bakan, çalışmanın detaylarını aktaracak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasından sonra düzenleme son şeklini alacak ve MEclise gönderilecek. Türkiye Büyük Millet MEclisi'ne gelecek düzenleme , komisyon görüşmeleri sonrasında Genel Kurula sevk edilecek. Genel Kurulda görüşülecek düzenleme , daha sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

KAPSAMI BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge ile ilgili, "3600 ek gösterge kapsamı belirlendi." ifadelerini kullandı.  Bu açıklamadan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı , kamu personellerinin refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmalarının tamamlandığına yer verildi. 

Buna göre ek gösterge polislere, hemşirelere, öğretmenlere ve din görevlilerine gelecek. Edinilen bilgilere göre düzenlemede kapsamın arttırıldığı, kapsama giren yeni kamu personellerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı öğrenildi. 

MAAŞLAR VE EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTACAK

Düzenlemeler ile birlikte kapsamdaki kamu personellerinin maaşları, emekli olduklarında alacakları emekli ikramiyeler ve emeklilikte alacakları maaşlarına zam gelecek. 

ÖĞRETMENLERİN MAAŞI , İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Şimdi 5 bin 592 lira maaş alan , 201 bin 637 lira emekli ikramiyesi alan öğretmenler, ek gösterge zammı ile birlikte 6 bin 826 lira emekli maaşı alacak ve 246 bin 136 lira ikramiye alacak. Yani emekli maaşına 1234 lira, emekli ikramiyesine ise 44 bin 499 TL zam gelecek. 

POLİSLERİN  MAAŞI , İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Şimdi bir polis emeklisi 5 bin 592 lira maaş almaktadır. Emeklilik ikramiyesi ise 201 bin 637 lira ikramiye almaktadır. Ek gösterge zammından sonra maaş 6 bin 826 liraya , emekli ikramiyesi ise 246 bin 136 lira seviyesine kadar çıkacak. Maaş 1234 lira, ikramiye ise 44 bin 499 TL artacak. 

HEMŞİRELERİN MAAŞI , İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Hemşirlerin ise maaşları şimdi 5 bin 453 lira. Emekli ikramiyesi ise 195 bin 936 lira. Ek gösterge zammından sonra ise hemşire emeklileri 6 bin 826 lira maaş alacak ve ikramiyeleri ise 246 bin 136 lira kadar çıkarılacak. Yani maaşa 1391 TL , emekli ikramiyesine ise 50 bin 200 lira zam gelecek. 

DİN GÖREVLİLERİNİN MAAŞI , İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Din görevlisi emeklisinin şimdiki maaşı da 5 bin 592 lira. Emekli ikramiyeleri ise 201 bin 637 TL seviyesinde. Ek gösterge zammından sonra maaş 6 bin 826 liraya kadar çıkacak. Emekli ikramiyesi ise 246 bin 136 liraya çıkacak. Bu zamla maaşa 1234 lira , ikramiyeye ise 44 bin 499 lira zam gelecek. 

Ek gösterge açıklamasının bugünlerde gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzman çavuş larında oyu var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Önemli olan hizmetli memurlari alta bırakmamak diğer konular boş hizmetli memur işçi statüsünde bulunan kamu çalışanlarından daha az maaş alıyor nasıl olacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzman kardeşlerimiz de zor şartlarda, onlar da es geçilmemeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzman çavuşlara da gelmesi dileği ile
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzman çavuşlara kesinlikle verilmesi gerekiyor