3500 TL doğalgaz yardımı ödemeleri başlıyor: İşte 81 il başvuru adresleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3500 TL doğalgaz yardımı ödemeleri başlıyor: İşte 81 il başvuru adresleri

Son dakika haberi: Hem kiracılar hem de ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 3500 TL doğalgaz yardımı ödemelerinin başlayacağına yer verildi.

Ekonomi 14 Ara 2023 2
3500 TL doğalgaz yardımı ödemeleri başlıyor: İşte 81 il başvuru adresleri

Hem kiracı hem ev sahiplerine 3500 TL doğalgaz yardımı ödemeleri başlıyor: İşte 81 il başvuru adresleri.

Son dakika haberi geldi ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları tarafından vatandaşlara 3500 TL'ye kadar doğalgaz yardımı yapılacağı bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta yaptığı açıklamada konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik doğal gaz tüketim desteğini düzenli sosyal yardım programlarımıza dahil ettik. Yıllık 900 ila 2 bin 500 lira arasında olan toplam 8 aylık ödeme miktarını 1500 ila 3 bin 500 liraya yükselttik"

HEM EV SAHİPLERİ HEM KİRACILARA VERİLECEK

Söz konusu doğalgaz yardımı hem ev sahipleri hem kiracalara verileceği açıklanırken destek ile ilgili, "3294 sayılı Kanun kapsamında olan veya dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda oldukları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz tüketim desteği sunulmaktadır" denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz yardımına baktığımızda başvuru şartlarının şu şekilde olduğuna yer verildi:

"Belirlenen başvuru döneminde e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/ beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde adına kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler faydalanabilmektedir"

BAŞVURU EVRAKLARI

Doğalgaz yardımına başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki evraklarla müracaatını yapması gerekmektedir:

•Kimlik Belgesi

•Resmi ikamet adresine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal  gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı

BAŞVURU

Başvurular e devlet kapısı sosyal yardım başvuru hizmeti kısmından ve aşağıdaki linkte belirtilen 81 il SYDV adreslerine yapılmaktadır.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Nasıl başvuracağım
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Buda ayrı bı dolandiricilikmi nereye basvurulacaksa şahsi bas vurabiliriz