34 yaş üstü kadınlara üniversite başvurusu başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

34 yaş üstü kadınlara üniversite başvurusu başladı 2023

34 yaş üstü kadınlara üniversitelerde ek kontenjan verileceği açıklandı. İşte gelen açıklama ve 34 yaş üstü kadınlara üniversite başvurusu.

YKS 11 Mart 2023 23:29 2
34 yaş üstü kadınlara üniversite başvurusu başladı 2023

34 yaş üstü kadınlara üniversite başvuru açıklaması.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bir son dakika açıklamasında bulundu. Özvar yaptığı açıklamada bu sene ilk kez devlet üniversitelerinin önlisans ve lisans programlarında kontenjan ayrıldığını duyurdu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıklama yapan YÖK Başkanı'nın bu sözlerinden sonra YKS kılavuzunda detaylara yer verildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı duyurusunda 34 yaş üstü kadınlar için şartlara ve detaylara şu şekilde yer verildi:

"1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 34 yaşını tamamlamış kadınlar için devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarında “34 Yaş Üstü Kadınlar” kontenjanı bulunmaktadır. Başarı sıralaması şartı aranan Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Mimarlık, Hukuk ve Öğretmenlik programları dışındaki programlar için bu kontenjan yer almaktadır. Anılan kontenjanlardan daha önce herhangi bir lisans programından mezun olanlar yararlanamayacak olup tercih etseler bile bu kontenjanlara yerleştirme yapılmayacaktır. Daha önce bir ön lisans programından mezun olanlar ise sadece lisans programları için ayrılan kontenjanları tercih edebileceklerdir.

34 Yaş üstü kadınlar, genel kontenjan (öncelikle) ve 34 yaş üstü kadınlar kontenjanı ile yukarıdaki açıklamalar göz önünde tutularak merkezî yerleştirme ile yerleştirme puanlarının yeterli olduğu en üst tercihlerine yerleştirilmektedir. 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanlar sınırlıdır. Bu nedenle, tercihlerinin tümünü çok istenen programlar arasından yapan 34 yaş üstü kadınlar, puanlarının yüksek olmaması durumunda hiçbir programa yerleşemeyebilirler. 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanlar merkezi yerleştirme işlemlerinde dolmaması veya kayıttan boş kalması durumunda ek yerleştirme işlemlerinde ilan edilir. Kılavuzda yer alan tüm genel kurallar, 34 yaş üstü kadınlar için de geçerlidir"

BAŞVURU

YKS'ye başvuru yapmanız gerekmektedir. Sınava girdikten sonra tercih yapabileceksiniz. Kadın erkek adaylar  bu sayfada >>> Bilgi Alış Verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
hem lisans hem önlisans diploması olan 34 yaş üstü kadınlar da faydalanacak mı mesela lisans hemşirelik okumak istese olur mu
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Sinava girmeden 34 yas ustu kadinlar universteye kayit yaptirabilcekler mi