33 Memur Alımına 33 Kişi Başvuru Yaptı: Hepsi de İşe Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

33 Memur Alımına 33 Kişi Başvuru Yaptı: Hepsi de İşe Başladı

Tarsus Üniversitesi'nde ortaya çıkan detayda 2020 yılı boyunca 38 akademik personel alımı yapıldığı, 33'üne sadece 1'er kişinin başvuru yaptığına yer verildi.

Çalışma Hayatı 25 Nisan 2022 15:20 1
33 Memur Alımına 33 Kişi Başvuru Yaptı: Hepsi de İşe Başladı

Sözcü Gazetesi'nden Ali Ekber Şen bugün flaş bir yazı kaleme aldı. Üniversitelerde yapılan akademik personel alımı değişikliği sonrası kişiye özel ilanların arttığı son dönemlere dikkat çeken Şen, bir üniversitede kişiye özel yayınlanan ilanlara dikkatleri çekti ve konunun Sayıştay raporlarına da yansıdığını aktardı.

Sayıştay'ın 2020 yılı raporlarına baktığımızda ciddi bir ihlal olduğu , kişiye özel ilanlaırn yayınlandığı görüldü. Rapora baktığımızda sene boyunca 38 akademik personel alımı için ilan yayınlandığı, bu ilanlardan 33'üne sadece 1'er kişinin başvuru yaptığı ve bu kadroya başvuru yapan kişinin de üniversiteye yerleştiğine yer verildi. 

 

3 İLAN YAYIMLANDI

2020 senesinde Tarsus Üniversitesi'nde 3 ilan yayımlandı. Farklı tarihlerde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlarda akademik personel alımı yapılacağına yer verildi. O ilanlardan bazıları için istenen şartlar şu şekilde yer aldı:

  • Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği/Konstrüksiyon ve İmalat Doçent 1, Makine Mühendisliği alanında doçentliğini almış olmak. Polimerlerin tribolojik davranışları üzerine çalışmaları bulunmak.
  • Mühendislik Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Profesör 1 Fizik alanında doçentliğini almış olmak. Malzemelerin elektronik ve manyetik özellikleri ile kristal yapılar üzerine çalışmaları bulunmak.
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Doktor Öğr. Üy. 1 Biyokimya alanında doktora yapmış olmak. Bakteri popülasyonu tespitine yönelik biyosensörler üzerine çalışmaları bulunmak.

Bunlar ve bunlar gibi daha birçok ilan yayınlanmış. Sayıştay raporlarında bu konuda örnekler verilmiş ve kişiye özel ilanların yayınlandığına yer verildi. Konu ile ilgili Sayıştay raporlarında, “2547 sayılı Kanun’un 23 ve 26’ncı maddelerinde ifade edilen objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmemiş, ilanların büyük çoğunluğunda sorun gözükmezken bazı ilanlarda spesifik ve belli bir kişiyi çağrıştıran şartlar aranmıştır." denildi. 

38 KADRONUIN 33'ÜNE SADECE 1 KİŞİ BAŞVURDU

Söz konusu açıklamada Sayıştay, 38 personel alımı için ilana çıkıldığını , bunlardan 33'üne sadece birer kişinin başvurduğunu ve başvuru yapan bu kişilerin işe alındığına yer verildi. 

 

Söz konusu raporun alt kısmında ise alım şartlarının kişilere özel yapılmasının insan haklarına aykırı olduğuna yer verildi.

 

Memur olmak için yıllardır hakkıyla çalışan adaylar ise bunun gibi ilanlar karşısında umutlarını kaybediyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belli zaten torpille alindigi😀