300 milyar lira kredi için başvuru tarihi ve bilgileri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

300 milyar lira kredi için başvuru tarihi ve bilgileri açıklandı

Son dakika haberi: 300 milyar liralık kredi için başvurular başlıyor. Başvuru tarihi ve başvuruya ilişkin bilgiler yazımızda.

Kredi 8 Ara 2023 0
300 milyar lira kredi için başvuru tarihi ve bilgileri açıklandı

300 milyar liralık kredi başvurusu başlıyor.

Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) hakkında son dakika açıklaması geldi ve kredinin başvurusuna dair bilgilere yer verildi.

Kocaeli’deki OSB Yıldızları Araştırma Ödül Töreni’ne katılan Bakan Kacır, burada yaptığı açıklamada, “Teknolojik ve stratejik yatırımlara odaklanan, yıllık 100 milyar Lira olmak üzere üç yılda 300 milyar Lira limit tahsis edilmesi planlanan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programı da sanayicilerimize hayırlı olsun. Program; yatırımcılarımızın uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişimini kolaylaştıracak. Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artıracak ve milli ekonomimizin yükselişini destekleyecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, teknoloji ve strateji değerlendirmesi yapacağımız, 1 milyar TL ve üzeri düzeyde yatırım projeleri için 284 üründen oluşan Stratejik Öncelikli Ürün Listesini ve 261 başlıktan oluşan Teknoloji Alanları Listesini yayımladık. Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzu güçlendirecek bu programa; 20 Aralık'tan itibaren yatirimkredisi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden başvurularınızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/yatirim-projelerinin-stratejik-oncelik-ve-teknik-degerlendirmesine-iliskin-duyuru"ya baktığımızda başvuruların yatirimkredisi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden alınacağına yer verildi.

Söz konusu kredi için başvurular, ön başvuru ve kesin başvuru olmak üzere iki aşamadan yapılacak.

BAŞVURU BİLGİLERİ

Söz konusu kredi için başvurular 20 Aralık 2023 tarihinden itibaren alınacak. Söz konusu kredinin başvurusuna dair bilgiler şu şekilde verildi:

-Yatırımcıların uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişimi sağlanacak.
-Yüksek teknoloji yatırımları hızlandırılacak.
-Cari denge ve fiyat istikrarına katkı sağlanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç