300 Lira Olan 50 Kiloluk Toz Şeker 700 Lira Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

300 Lira Olan 50 Kiloluk Toz Şeker 700 Lira Oldu

Toz şeker fiyatlarında son dönemde yüzde 100'ün üzerinde fiyat artışı görüldü. 50 kiloluk şekeri sanayiciler 700 liraya alıyor.

Sağlık 6 Nisan 2022 15:16 0
300 Lira Olan 50 Kiloluk Toz Şeker 700 Lira Oldu

Sanayi sektöründen son dakika açıklaması geldi. İHBİR Başkan Adayı Taycı yaptığı son dakika açıklamasında , yakın zamana kadar 300 liraya aldıkları şekerin 50 kilosunun şimdi 700 lira seviyesine kadar çıktığını söyledi. Bu artışın en büyük nedeni olarak ise hammadde fiyatlarında yaşanan artışlar gösteriliyor.


İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) başkanlık seçimleri için geri sayımda sona gelindi. Seçimlere kısa süre kala İHBİR Başkan Adayı ve Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerle bir araya gelen Taycı, şeker fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fiyat artışlarına değindi. Ham madde konusunda ciddi sorunlar olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Kazım Taycı, daha yakın bir tarihe kadar 50 kiloluk şekerin 300 lira olduğunu, ama son zamlarla 50 kiloluk şekerin fiyatının 700 liraya çıktığını söyledi.


Taycı açıklamasında, "Pancarda kota kısıntısına gitmek doğru bir şey değil. Pancar aslında çiftçi tarafından en sevilen ürünlerden bir tanesiydi. İlave teşvikleri vardı ancak kotalar daraltılınca, üstüne bir de alım fiyatı garantisi verilmeyince üretici farklı ürünlere yöneldi. Dolayısıyla şekerde içinde bulunduğumuz dönemde pancar rekoltesi bir önceki döneme göre daha düşük. Ancak son verilmiş olan 1000 TL’lik alım garantisi çiftçiye bir nebze nefes aldıracak. Bu nedenle 10'uncu ayın hasatlarının iyi geleceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Kendi akrabalarının da çiftçilik ile uğraştığını, amcaoğulları ile hala oğullarının kendisini aradığını, çiftçiliğin kötü geçtiğini, şehirde iş baktıklarını söyledi. Akrabalarının kendisine şehirde nasıl iş yapacaklarını sorduğunu söyleyen Taycı, "Ben onlara çiftçilikten vazgeçmemelerini söylüyorum ama mazot, gübre fiyatları o kadar yükseldi ki insanlar farklı arayış içindeler. Devletimiz çiftçilere destek vermeli." ifadelerini kullandı ve yeniden ekim seferberliği başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.


AK PARTİ'DEN YENİ HAMLE


AK Parti MKYK'sında bazı temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarının sene sonuna kadar fiyatlarının sabitlenmesi konusunun gündeme geldiği öğrenildi. AK Partili isimler MKYK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bazı ürünlerin sene sonuna kadar aynı fiyattan satılması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Un, şeker, sıvı yağ, bebek bezi gibi ürünlerin bu sisteme dahil edilmesi bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç