300 Lira Fazla Almak İçin Kiracılara Yapmadıkları Oyun Kalmadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

300 Lira Fazla Almak İçin Kiracılara Yapmadıkları Oyun Kalmadı

Kiraya daha fazla zam yapmak isteyen ev sahiplerinin başvurmadığı oyun kalmadı. İşte fazla kira zammı için yeni 3 yöntem.

Emlak 17 Haz 2022 12:43 0
300 Lira Fazla Almak İçin Kiracılara Yapmadıkları Oyun Kalmadı

Ev sahipleri, bu 3 yolla yüzde 25 kira zammı konusunu deldi.

Geçen hafta açıklanan yeni sistemde artık seneye kadar ev sahiplerinin yüzde 25'in üzerinde bir zam yapamayacağı kararlaştırıldı. Bu karar sonrası birçok ev sahibi harekete geçti ve yüzde 25'lik kira zam oranını delmek için farklı yollara başvurdu. 

Düzenleme mevcut kiracılar için geçerli. Bunun yanı sıra evi 1 Temmuz'a kadar kiralayacaklar için de kira zammı seneye yüzde 25 olacak. Ancak 1 Temmuz 2023 tarihinden sonra yüzde 25 sınırı kalkacak ve yine TÜFE ortalamasına göre kira zammı yapılacak. 

Bu seçenekleri hesaplayan ev sahipleri kirayı istediği gibi arttırmak için farklı yollara başvurdu. Kimi kiracısını evden çıkarmak için farklı farklı yöntemler denerken kimi yapamayacağı zammı boş eve henüz kiraya vermeden önce yaptı. 

Son günlerde ise 3 seçenek çok gündeme geldi. Ev sahipleri aşağıdaki ü. seçenekle yüzde 25'lik zam kuralını delmeye çalışıyor.

Bunlardan ilki, ev sahipleri boş eivn klirasına yüzde 20 zam yaptı bile. Kiraya 1 Temmuz'a kadar vediği taktirde seneye yüzde 25 zam olacak. Ama ev sahibi zaten ev boşken yaptığı zamla o para farkını misliyle alacak.

İkincisi ise sözleşme oyunu. Seneye yüzde 25 kira zammına takılmamak için ev sahipleri kira sözleşmesinin tarihi ile oynamaya başladı ve 2 Temmuz tarihinden sonrasını yazmaya başladı. 

Üçüncüsü ise eğer ev sahibinin acil bir ihtiyacı yoksa evi bir ay daha boş tutuyor. Gelecek ay kiraya vermesi durumunda Temmuz 2023 'te TÜFE ortalamasına göre zam yapabilecek.

TÜFE'ye göre kira belirlenmiş olsa yüzde 40 civarında zam gelecekti. Ancak yüzde 25 sınırı geldi.

300 LİRA İÇİN YAPMADIKLARI KALMADI

Sınırlama gelmese 2 ibn liralık evin kirası 2 bin 800 lira olacaktı.

Sınırlama sonrası yüzde 25 zamla 2 bin liralık evin fiyatı 2 bin 500 lira olacak. 

Sınırlama gelmese 3 bin liralık evin kirası 4 bin 200 lira olacaktı.

Yüzde 25'lik sınırlamaya göre 3 bin liralık evin kirası 3 bin 750 lira olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç