30. dönem POMEM polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

30. dönem POMEM polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

30. dönem POMEM 10 bin 600 polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS taban puanı kaça kadar düşecek?

Polis Alımı 25 Mayıs 2023 19:32 0
30. dönem POMEM polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

30. dönem POMEM 10 bin 600 polis alımı ön başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Polis Akademisi Başkanlığınca 1 Mayıs tarihinde polislik duyurusu geldi. Yayınlanan 30. dönem POMEM polis alımı ilanında en az ön lisans mezunu adaylar arasından 10 bin polis alımı yapılacağına yer verilmişti. Kadın erkek adaylar arasından yapılacak polis alımında daha sonra kontenjan 600 artırıldı ve toplamda 10 bin 600 öğrenci alımı yapılacağına yer verildi. Alınacak bu öğrenciler, Türkiye genelinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitime alınacak. 9 aylık eğitimden sonra adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak göreve başlayacak.

SÜREÇ NASIL OLACAK?

POMEM polis alımında ön başvuru sonuçları açıklanacak. 106 bin aday KPSS puan sıralamasına göre açıklanacak. Kontenjana giren adaylar POMEM sınav ücretini yatıracak ve adaylar daha sonra önce ön sağlık ile spor, son olarak sözlü mülakata alınacak. Bu şekilde polislik seçim aşamaları tamamlanacak ve sözlü mülakat sonucuna göre adaylar eğitime çağrılacak.

ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Polislikte geçen sene gelen şartta, mülakat aşamalarına 10 katı kadar adayın çağrılacağına yer verildi. KPSS puanına göre yapılacak sıralamada 10 katı listesine girenler mülakatlara girebilecek. 30. dönem POMEM'de ise başvurular geçen hafta sona erdi. Ön başvuruların sonuçlarının ise en geç 26 Mayıs 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklanınca bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç