3 yeni banka kuruluyor: Aytemiz, Adil ve Marin Bankası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 yeni banka kuruluyor: Aytemiz, Adil ve Marin Bankası

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile 3 yeni bankanın kurulacağına yer verildi.

Bankalar 25 Mayıs 2024 0
3 yeni banka kuruluyor: Aytemiz, Adil ve Marin Bankası

3 yeni banka kuruluyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada BBDK, 3 yeni bankanın kurulmasına onay verdiğini duyurdu.

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye baktığımızda 4311 sayılı bankacılık kanununun 7'nci ve 8'inci maddeleri kapsamında inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığına yer verildi ve yapılan değerlendirmelerden sonra kurucu ortakları Mehmet Koç, Sefa Koç, Noman Tekin, Meltem Süloğlu ile Yavuz Duranoğlu tarafından 1 milyar 500 milyon lira sermayeli Marin Yatırım Bankası AŞ'nin kurulacağı bildirildi.

Bunun yanı sıra kurucu ortakları Aytemiz Finansal Hizmetler AŞ, İsmail Aytemiz, Hüseyin Aytemiz, Ahmet Aytemiz ve Kerem Aytemiz tarafından 1 milyar 500 milyon lira sermayeli Aytemiz Yatırım Bankası AŞ'nin kurulacağına yer verildi.

Bunun yanı sıra 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7 ile 8'inci maddeleri kapsaında inceleme ile değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Dijital Banka Yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek üzere kurucu ortaklar Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan tarafından Türkiye'de 3 milyar TL kuruluş sermayeli Adil Katılım Bankası AŞ ünvanlı bir dijital katılım bankası kurulması onaylandı.

3 BANKANIN ADI

Yayınlanan açıklamaya baktığımızda 3 bankanın adlarının şu şekilde olduğu görüldü:

Aytemiz Yatırım Bankası

Marin Yatırım Bankası

Adil Katılım Bankası

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç