3 Şehre İstinaf Mahkemesi Kuruldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 Şehre İstinaf Mahkemesi Kuruldu

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile 3 şehre istinaf mahkemesi kurulmasına karar verildi.

Resmi Gazete Haberleri 10 Haz 2022 08:20 0
3 Şehre İstinaf Mahkemesi Kuruldu

Resmi Gazete'de yayınlandı: 3 şehirde BAM kuuruldu.

Resmi Gazete'nin 10 Haziran 2022 tarihli sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan açıklamada 3 şehirde Bölge Adliye Mahkemesi kurulması kararına yer verildi. Adalet Bakanlığı imzalı kararda Denizli, MAlatya ve Tekirdağ'da BAM kurulacak.

Söz konusu duyuru şu şekilde:

"Adalet Bakanlığından:

DENİZLİ, MALATYA VE TEKİRDAĞ BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNİN KURULMASINA İLİŞKİN KARAR

5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun 25 inci maddesi uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak, Denizli, Malatya ve Tekirdağ bölge adliye mahkemeleri kurulmuştur."

İSTİNAF SÜREÇLERİ HIZLANACAK

Konuya ilişkin daha önce bir açıklama yapan Bakan Bozdağ, “Mahkeme sayılarımızı da arttırdık ve İstinaf Mahkemelerini hukukumuza kazandırdık. Yeni dönemde de yeni mahkemeler kurma konusunda da adımlar atacağımızı buradan ifade etmek isterim. Burada bazı belediye başkanlarımız var, onlar içinde herhalde iyi haber olacak diye düşünüyorum.  Dün imzaladım, Ağrı, Kars, Bingöl ve Kırklareli ilimize yeni idare mahkemeleri kuruyoruz. Bu illerimize ve buradaki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Tekirdağ, Malatya ve Denizli illerimizi de Bölge Adliye Mahkemeleri’ni kuruyoruz. Böylelikle istinaf süreçlerinin hızlanmasına, yargılama süreçlerinde adaletin zamanında tecellisine de önemli katkılar vereceğini buradan ifade etmek isterim.” demişti.

Resmi karar bugün yayınlandı ve 3 şehre Bölge Adliye Mahkemesi, diğer adı ile istinaf mahkemesi kuruldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç