3 İlde Ekmek Fiyatına Zam: 5 TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 İlde Ekmek Fiyatına Zam: 5 TL Oldu

Son dakika haberi: Rize'den sonra 2 ilde daha ekmeğe zam açıklamaları geldi. İşte ekmek zammı..

Tarım 20 Haz 2022 16:11 0
3 İlde Ekmek Fiyatına Zam: 5 TL Oldu

3 ilde ekmeğe zam: Sırada diğer iller var.

Geçen gün Rize'den son dakika haberi geldi ve Rize'de ekmek fiyatının 5 liraya çıkarıldığına yer verildi. Ekmek zammından sonra bir haber de bugün Iğdır'dan geldi.

Daha önce Iğdır'da 2,5 TL seviyesinden satışa sunulan ekmeğin fiyatına 50 kuruş zam geldi ve Iğdır'da 1 ekmek 3 lira seviyesine çıkarıldı. 

BİR ZAM DA İSTANBUL'DAN GELDİ

Rize ve Iğdır'dan sonra bir açıklama da İstanbul'dan geldi. Gelen son bilgilere göre şu anda 4,5 TL seviyesinden satılan ekmeğin fırıncı özel zammının da eklenmesi ile 5 liraya çıkarılacağı ve yarındna itibaren İstanbul'un bazı illerinde ekmeğin 5 liradan satılacağına yer verildi. 

Sözcü'nün son dakika olarak aktardığı habere göre İTO 12 No'lu Ekmek, Un ve Unlu Mamuller Meslek Komistesi Başkanı Hasan Demir, fiyat artışlarının şimdi uygulamaya alınmadığını , ancak yarından itibaren 3 ilçede ekmek fiyatlarına zam geleceğine yer verildi. Zam gelecek ilçeler şu şekilde:

Kadıköy

Ataşehir

Üsküdar.

FIRINCI ZARAR EDİYOR

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin şimdi geçerli olan ekmek fiyatının fırıncıyı zarara soktuğu, fırıncıların kar etmek bir yana zarar ettiğini söyledi. 

1 YILDA 5 KAT ARTIŞ

2021 yılında bir çuval unun fiyatı 130 lira seviyesindeydi. Bu sene unun çuval fiyatı 550 liraya kadar çıktı. Bu fiyatlara, zamlara değinen Çetin, fiyat artışlarını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç