3 Garanti Gelirli Hisse Aldım Diyen İslam Memiş, Dolar ve Altında Tarih Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 Garanti Gelirli Hisse Aldım Diyen İslam Memiş, Dolar ve Altında Tarih Verdi

Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı ve borsa ,dolar altın yorumlarında bulundu.

Borsa 3 Ağu 2022 09:18 0
3 Garanti Gelirli Hisse Aldım Diyen İslam Memiş, Dolar ve Altında Tarih Verdi

Finans ve Altın Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulunurken borsa, altın ve gümüş hakkında çok önemli uyarılarda bulundu.

Borsada son dönemlerde yaşanan yükselişin devam etmesini beklediğini söyleyen İslam Memiş, beklentilerini paylaşdı. "Bugün piyasalarda nasıl bir fiyatlama var, döviz kurlarındaki yükselişler devam edecek mi, borsada son durum ne, emtia fiyatlarında ne olabilir sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağım. Borsa güne pozitif başladı. Euro/dolar paritesi kar satıcılı. Brent petrol de 100 dolar seviyesinin altına sarktı. Gram altın/TL 1020 lira seviyesinde. Gümüş ons 20-22 dolar, kripto paralarda bitcoin 22736 dolar seviyesinde." ifadeleri ile açıklamasına başlayan İslam Memiş, borsada ilk olarak 2680 , daha sonra ise 2700 seviyesine kadar gelmesini beklediğini söyledi. Memiş açıklamasında 2600 üzerinden 3 hisse senedi tercih ettiğini söyledi ve bugünlerde bu hisselerden çıkış yapacağını söyledi. 

İslam Memiş açıklamasında bunların getirisinin dövize göre daha garanti olduğunu söyledi. Dolar tarafında ise yatırımcıların biraz daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Dolara gelecek müdahalenin dolar yatırımcısını üzebileceğini söyleyen Memiş, emtiaların elde tutulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Altın ve gümüş fiyatında Eylül'e kadar ve sonrası için de pozitif beklentisinin sürdüğünü söyledi. 

Memiş , altının ons fiyatında hedefin 1800 dolar olduğunu söyledi.

Memiş açıklamasının devamında, "Dolar bulunduranlar orta ve uzun vadeyi göz önünde bulunduruyorsa, dövizi seviyorum diyenler, euro/dolar paritesinin 1.0622, sterlin/dolar paritesinin 1.22 olduğunu anımsatmak isterim. Burada da elinde dolar olanlara bir fırsat sunuyor bu geri çekilmeler. Yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığının gerçekleşme ihtimali ise yüksek ancak euro, altın, sterlin dolara kıyasla daha fazla kazandırabilir. Pariteleri bu kadar düşükken, elinizdeki dolarları bu şekilde değerlendirebilirsiniz." dedi.

GÜMÜŞ VE ALTINI OLANLAR TUTMALI

İslam Memiş açıklamasının sonunda, altın ve gümüş olanların bu seviyeden satarım düşükten alırım düşüncesine girmemesini elinde tutması gerektiğini söyledi.

Finans7.com  |Ankara

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.co9m yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları, uzmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç