3 Bin Ana Okulu Daha Açılıyor: Hedef 40 Bin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 Bin Ana Okulu Daha Açılıyor: Hedef 40 Bin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında 3 bin yeni anasınıfının daha açılacağını , yıl sonuna kadar açılışların gerçekleşeceğini, hedefin 40 bin olduğunu söyledi.

Eğitim 27 Mart 2022 12:27 0
3 Bin Ana Okulu Daha Açılıyor: Hedef 40 Bin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son dakika açıklamasında , tüm kademelerde okullaşma oranını yükseltmek , eğitimde fırsat eşitliğini daha üst seviyelere taşımak ve öğrencilerin arasındaki başarı farkını yükseltip eşitlemek için kritik öneme sahip olan anaokullarına yenilerinin eklendiğini, eklenmeye devam edeceğini söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı resmi Twitter adresi üzerinden yapılan açıklamada Bakan Mahmut Özer, bir yazılı açıklamada bulundu ve yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulunun açılacağını, 40 bin yeni ana sınıfı hedefine daha da hızlı ilerleneceğini söyledi. 40 bin hedefine doğru hızlı şekilde ilerlediklerini ifade eden bakan Özer, açıklamasında şunları söyledi:


"Okullaşma oranlarını artırmak için 81 ilde yoğun çalışmalar yürütüyoruz. 6 ay gibi kısa bir sürede 102 anaokulu ve 7 bin 800 ana sınıfını hizmete açtık. Böylece okul öncesi eğitim kurumlarımızın kapasitesini artırmada hedefimize daha yaklaşmış olacağız. Yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımı için yürüttüğümüz süreç, planlandığı gibi ilerliyor. Bir yandan da bu dönemde çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişimi için alternatif modeller de kullanıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitimi her çocuğumuza ulaştırıyoruz."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç