3 ay ertelemeli 70 bin TL temel ihtiyaç kredisi başvurusu başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

3 ay ertelemeli 70 bin TL temel ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

Kamu bankalarının kredi kampanyaları devam ediyor. Vakıfbank yaptığı açıklamada 3 ay geri ödemesiz 70 bin lira kampanyayı duyurdu.

Kredi 12 Ağu 2023 14:29 1
3 ay ertelemeli 70 bin TL temel ihtiyaç kredisi başvurusu başladı

Vakıfbank kredi hesaplamasını açıkladı: 3 ay ertelemeli 70 bin TL kredi başvurusu başladı.

Merkez Bankası tarafından alınan sıkılaşma ve faiz artırımı kararlarından sonra bankalardan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. İhtiyaç kredisi faizlerini artıran bankalar, artık oldukça yüksek maliyetlerle kredi kullandırıyor. Bu da kredi çekip ihtiyacını görmek isteyen vatandaşların daha fazla geri ödeme yapması anlamına geliyor.

Bu kapsamda baktığımızda en uygun faizli ihtiyaç kredisinin kamu bankaları tarafından verildiği görülürken Vakıfbank, buna ek olarak 3 ay geri ödemesiz dönem fırsatı da sunuyor. Bu da birçok vatandaşın ihtiyaç kredisine başvuru yapmasına neden oluyor.

Banka resmi sayfasından söz konusu kredi ile ilgili yapılan açıklamaya baktığımızda 3 ay geri ödemesiz dönem hariç sunulan diğer fırsatlar şu şekilde oldu:

Aylık eşit taksitli,
Artan taksitli
Azalan taksitli
3 ayda bir eşit taksitli, 
Son taksit balon ödemeli,
Değişken taksitli

3 ay geri ödemesiz yapılacak ödemede kalan aylarda taksit ödemeleri eşit şekilde yapılır.

EN FAZLA 70 BİN LİRA VERİLİYOR

Vakıfbank'ın konu ile ilgili açıklamasına bakıldığında en az 3 bin lira, en fazla ise 70 bin liralık ihtiyaç kredisi verildiği görülüyor. Özellikle temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanan vatandaşlar için sunulan temel ihtiyaç kredisine telefon üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Cep telefonu mesajı ile başvuru için banka şu açıklamayı yaptı:

"Aralarında birer boşluk bırakarak KREDI, T.C. Kimlik No., Doğum Tarihi (ggaayyyy), Aylık Gelirinizi yazıp 5724’e SMS gönderebilirsiniz.

Örnek SMS Metni:
KREDI 11111111111 30012000 3000"

KREDİ HESAPLAMASI: NE KADAR GERİ ÖDEME YAPARIM?

Bankadan 70 bin lira kredi çekmek isteyen kişilere en fazla 24 ay vade ile bu kredi kullandırılıyor. 70 bin lira kredi çekmek isteyen vatandaşlar, bankaya 24 ayda her ay 4357 TL taksit ödemesi yapar ve 2 yılın sonunda bankaya toplamda 104 bin 918 TL ödeme yapmış olur. Kredi hesaplaması ile ilgili yapılan açıklamada ise, "Kredi Tahsis Ücreti kredi tutarının %0.5'i olup kredi tahsis ücreti üzerinden %15 Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Herşeyin pahallı olduğu türkiyede bankaların verdiği komik rakamlar 🤣🤣