2828 Kapsamında 1731 Memur Alımı Tercihleri Başlıyor! Kimler Başvurabilir ?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2828 Kapsamında 1731 Memur Alımı Tercihleri Başlıyor! Kimler Başvurabilir ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar kapsamında en az ilkokul mezunu 1731 memur ve personel alımı kılavuzu yayımlandı. Peki kimler başvuru yapabilecek? 2828 sayılı kanun ile personel alımı nedir? İşte tüm detaylar..

Kamu 11 Nisan 2022 14:48 0
2828 Kapsamında 1731 Memur Alımı Tercihleri Başlıyor! Kimler Başvurabilir ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar kapsamında en az ilkokul mezunu 1731 memur ve personel alımı kılavuzu yayımlandı. Peki kimler başvuru yapabilecek? 2828 sayılı kanun ile personel alımı nedir? İşte tüm detaylar..


Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2828 sayılı kanun ile memur alımı başladı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı en az ilköğretim mezunu 1731 memur alımı olacağını duyurdu. Peki 2828 sayılı kanun nedir? 2828 sayılı kanun ile kimler memur olarak alınacak? Detayların tamamı haberimizde.


2828 SAYILI KANUN İLE MEMUR ALIMI NEDİR?

2828 sayılı kanun, devletin sosyal hizmetler alanında bir kanundur. Bu kanun kapsamında olanlar her yıl KPSS şartı olmadan devlete alınır.


Kapsama giren kişiler;


a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,


b. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,


c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerdir.


KONTENJAN DAĞILIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2022/1 kapsamında olmak üzere 1731 memur personel alımı yapılacak. İşte mezuniyete göre kontenjan dağılımı şöyledir:


İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Mezunu: 770 Hizmetli alımı yapılacak.


Orta Öğretim Mezunu: Memur, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni, Hemşire, Sürekli İşçi kadrolarında 616 Personel Alımı Yapılacak.


Ön Lisans Mezunu: Çocuk Eğitimcisi, Memur, Sağlık Teknikeri, Sürekli İşçi, Tekniker, Anbar Memuru, Sürveyan kadrolarında 146 Memur Alımı Yapılacak.


Lisans Mezunu: Memur, Diyetisyen, Avukat, Sosyolog, Mühendis, Psikolog, Öğretmen, İş Ve Uğraşı Terapisti (Ergoterapist), Puantör, Sürekli İşçi kadrolarında 199 Memur Alımı Yapılacak.


KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS 2022/1 Tercih kılavuzu ile 1731 memur personel alımına başvuru yapmak isteyen adaylardan,


- Türk Vatandaşı olmak,


- 18 yaşını tamamlamış olmak,


- Kamu haklarından mahrum olmamak,


- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,


- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,


- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,


- Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak,


- ASHB kılavuzda belirttiği Nitelik Kodlarına uygun olmak,


Şartları Aranacak.


KPSS ŞARTI VAR MI?

2828 sayılı kanun kapsamında memur alımı için adaylardan herhangi bir KPSS Şartı aranmayacak. Sosyal yardım kapsamında alımlarda KPSS şartı talep edilmiyor. Ancak 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hak sahibi olup, memur olmak isteyen engelli vatandaşlarımızın, engelli kontenjanı çerçevesinde ve 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesine istinaden engelliler için yapılacak olan merkezi sınavda (EKPSS) başarılı olmaları halinde bu sınav sonucuna göre ÖSYM Başkanlığınca yapılacak yerleştirme işlemlerine katılmaları ve memur olarak istihdam edilmeleri mümkün bulunmaktadır.


TERCİHLER NE ZAMAN?

2022/1 Kapsamında 2828 sayılı kanun ile memur alımı için tercihler 12 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.


Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. 12 Nisan Perşembe günü itibari ile e-Devlet hesabınızda oturum açıp, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı portalına girdiğinizde başvuruların aktif olduğunu görebilirsiniz.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç