28 Mayıs seçimleri öncesi son altın tahminleri geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

28 Mayıs seçimleri öncesi son altın tahminleri geldi

Altın fiyatları hakkında 28 Mayıs seçimleri öncesi bir tahmin daha geldi. İşte gelen son dakika açıklaması ve altın fiyatları yorumları.

Altın 24 Mayıs 2023 08:37 0
28 Mayıs seçimleri öncesi son altın tahminleri geldi

Son dakika: Altın fiyatları hakkında yeni tahmin geldi.

Türkiye 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine doğru giderken en merak edilen konuların başında altın fiyatlarının ne olacağı konuus oldu. Bu konuda uzmanlardan açıklamalar gelirken yükselişin ne zaman olacağı merak konusu oldu.

Uzmanlar yaptığı son dakika açıklamasında altın konusunda belirsizlikler olduğunu, ancak altın alan ve uzun vadede tutmak isteyenlere güzel kazançlar sağlanacağına yer verildi. Altının ani yükselip ani düştüğünü, bunun da belirsizlikler nedeniyle olduğunu bildirilirken seçim sürecidne bu hareketlerin beklenen hareketler olduğuna yer verildi. Seçim öncesi belirsizliğin altın piyasasına çok etkisi olduğu açıklanırken 2. tur seçimleri öncesi belirtsizliğin devam ettiği, bunun da altın yatırımcısının kafasını karıştırdığına yer verildi.

Altının yıllar içinde hiçbir zaman değerini kaybetmediğini ve uzun vadede kaandıran bir yatırım aracı olduğunu söyleyen uzmanlar, seçimden önce yükselen altının düşeceği korksunun vatandaşlarda olmaması gerektiğini, altın alanların elden çıkarma gibi bir korkuya kapılmaması gerektiğini söyledi.

Seçimden sonra piyasalarda güven ortamının çok önemli olduğunu bildiren uzmanlar, altının gramının hesaplandığı zaman 1500 liranın üzerinde olması gerektiğini, şimdi altın fiyatlarının geride kaldığını söyledi. Uzun vadede bu rakamların görüleceğini bildiren uzmanlar, aşırı bir düşüş olmayacağını, ancak hükümetin değişmesi durumunda altının düşebileceğini bilcdirdi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 1260 lira seviyesinde işlem görürken çeyrek altın 2 bin 65 lira seviyesinde.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgi ve yorumlar finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç