26'dan 28 Bin dolara: Bitcoin'de hızlı yükselişin nedeni belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

26'dan 28 Bin dolara: Bitcoin'de hızlı yükselişin nedeni belli oldu

Son dakika haberi: Bitcoin'de yükselişin nedeni belli oldu. Hızlı yaşanan yükseliş ile BTC, 27 bin doların üzerine geçti.

Kripto Paralar 30 Ağu 2023 08:21 0
26'dan 28 Bin dolara: Bitcoin'de hızlı yükselişin nedeni belli oldu

26 bin dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin'in aniden yükselişe geçme nedeni belli oldu.

Önceki akşam kripto paralarda hızlı bir yükseliş görüldü. 26 bin dolar seviyelerinde birkaç haftadır seyreden Bitcoin, ani bir hareketle 28 bin doları geçerek dakikalar içinde 2 bin dolar değer kazandı. Yaşanan yükseliş sonrası bir miktar gerileyen BTC, şu sıralar 27 bin 451 dolar seviyesinde seyrediyor.

Yaşanan sert yükseliş sonrası yatırımcılar, Bitcoin'in neden yükseldiğini, yükselişin devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı.

Bitcoin'de ani yükselişe neden olan haber Amerika'dan geldi. ABD'de federal temyiz mahkemesi, SEC tarafından Grayscale'nin reddedilen spot Bitcoin ETF başvurusunun hatalı olduğuna hükmetti ve reddedilen başvurunun kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Temyiz mahkemesi tarafından verilen bu karar sonrası kripto paralarda, özellikle de Bitcoinfiyatında hızlı bir yükseliş görüldü.

Konu ile ilgili Grayscale sözcüsü bir değerlendirmede bulundu. Kararın ABD'li yatırımcılar ve Bitcoin ekosistemi için ileriye doğru atılan önemli bir adım olduğunu söyleyen Grayscale ekibi ve hukuk danışmanları ile kararın ayrıntılarına göz atacaklarını ve SEC ile bir sonraki adımları takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Geçen sene Haziran ayında BTC'ye dayalı bir ETF'nin yeterli gözetimden yoksun olduğunu öne sürerek Grayscale'nin başvurusunu kabul etmemişti. 

Grayscale ise aynı yönde kararlar olduğunu belirterek temyize gitmişti. Temyiz'den olumlu karar çıktı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç