250.000 TL Kredinin Geri Ödemesi ve Faizi Ne Kadar? İşte Banka Banka Cevabı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

250.000 TL Kredinin Geri Ödemesi ve Faizi Ne Kadar? İşte Banka Banka Cevabı!

Kredi ihtiyacı olan vatandaşların araştırdığı konu olan; geri ödeme tutarlarında 250.000 TL'nin kredi maliyeti belli oldu! İşte haberin detayları...

Kredi 7 Mart 2024 0
250.000 TL Kredinin Geri Ödemesi ve Faizi Ne Kadar? İşte Banka Banka Cevabı!

İhtiyaç kredileri ile alakalı olarak araştırmalar hız kazandı. Merkez Bankası'nın kredilere yönelik attığı adımlar henüz bankaların kredi kampanyalarına yansımadı. Kısa bir süre içerisinde bu etkinin görülmesi beklenirken o gün gelene kadar ihtiyaç kredisi çekecek olanlar avantajlı olacaklar. Bankaların kredi büyümesini engellemek isteyen Merkez Bankası buna dair tedbirleri devreye soktu. Bu tedbirler kapsamında ihtiyaç kredisi faizlerinin yükselmesi beklenirken şu anda ihtiyaç kredisi çekmek avantajlı hale geldi.

KREDİ MALİYETLERİ DEĞİŞİYOR

İhtiyaç kredisi çekmek için karar verenler bankaların kredi maliyetlerini araştırarak karşılaştırma yapıyorlar. Bu kapsamda banka banka maliyetler en ince ayrıntısına kadar inceleniyor. Bütçelerine uygun maliyeti bulanlar ise ihtiyaç kredisi çekerek finansman sorunlarına çözüm buluyorlar. Bunun için de ihtiyaç kredisi çekerken maliyet araştırmaları çok kritik bir görev görüyorlar.

YÜKSEK LİMİTLER TALEP EDİLİYOR

Yaşanan enflasyon ile beraber ihtiyaç kredisi taleplerinde de limitler değişti. İhtiyaç kredisi çekerken daha önce düşük limitler daha fazla tercih ediliyordu. Artık müşteriler yüksek limitlerde kredileri talep ediyorlar. Yüksek limitli ihtiyaç kredilerinde de maliyetler biraz daha yüksek oluyor. Bu maliyetleri göze alanlar başvurularını yaparak ihtiyaç kredisi çekiyorlar.

VADELERE BDDK FRENİ!

İhtiyaç kredisi veren bankaların uygulamış oldukları azami vade süreleri BDDK tarafından belirleniyor. BDDK kredi büyümesinin yükselmesine, vatandaşın daha fazla faiz maliyeti ile karşılaşmamasına karşın azami vade süresi uygulaması yapıyor. Bu çerçevede bankalar 100.000 TL üzerindeki ihtiyaç kredilerini 12 aya kadar vade ile verebiliyorlar. Bu vade süresini aşmak bir banka için mümkün değil.

ING BANK 250.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

ING Bank'ın ihtiyaç kredisi aylık faizi yüzde 4,12 olarak açıklandı. 12 ay vadeli 250.000 TL ihtiyaç kredisi 28.775 TL taksitle çekilebiliyor.

QNB FİNANSBANK 250.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

QNB Finansbank müşterileri aylık yüzde 4,24 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi çekebiliyorlar. Yapılan maliyet hesaplamasına göre 12 ay vadeli 250.000 TL ihtiyaç kredisi aylık 29.026 TL taksitle veriliyor.

ihtiyac.jpg

AKBANK 250.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Akbank'ın ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 4,35 olarak uygulanıyor. 12 ay vadeli 250.000 TL ihtiyaç kredisinin taksiti bu bankada 29.257 TL olarak hesaplanıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç