250 bin yeni sosyal konut başvuru tarihi netleşiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

250 bin yeni sosyal konut başvuru tarihi netleşiyor

250 bin sosyal konut ve deprem konutlarından sonra 250 bin yeni sosyal konut daha gelecek.

TOKİ Başvuru 4 Mart 2023 22:01 30
250 bin yeni sosyal konut başvuru tarihi netleşiyor

Son dakika: 2 milyon yeni konut yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada 250 bin kentsel dönüşüm konutu, 250 bin sosyal konut, 500 bin deprem sonrası konut ve 1 milyon arsa üzerine 1 milyon konut olmak üzere toplamda 2 milyon konut kazandırılacağını söyledi.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Kurum, “Devam etmekte olan kentsel dönüşüm konutlarımız 250 bin, sosyal konutlarımız 250 bin ve Pazarcık merkezli deprem sonrası yapılacak konut sayısının da 500 bin olduğunu düşündüğünüzde; yaklaşık 1 milyon yeni konutun yapımı ve 1 milyon konut amaçlı arsa tahsislerimizi de hesap ettiğinizde son 1 yıl içerisinde ülkemize 2 milyon yeni, sağlam ve güvenli konut kazandırmış olacağız. Hedefimiz 2035 yılına kadar tüm Türkiye'de dönüşüme girmemiş alan kalmamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da şimdiye kadar 695 bin konutun dönüştürüldüğünü söyleyen Bakan Kurum, sahada 98 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini de söyledi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "İstanbul'umuzda zatıâlinizin de detaylarını önümüzdeki günlerde paylaşacağı kentsel dönüşüm seferberliğine aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bugüne kadar 695 bin konutun dönüşümünü sağladık. 93 bin konutun dönüşümün fiilen sahada TOKİ'mizle, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzle, Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzle birlikte devam ediyor. Olası Marmara depremine karşı hemen hemen her ilçemizde, 39 ilçemizin hemen hemen hepsinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan bilim insanları ile birlikte çalıştıklarını söyleyerek,  “Nasıl bunlar dimdik ayakta durduysa, aynı anlayışla yapmaya çalışıyoruz. Burada fay hattına olan mesafesini, zemindeki sıvılaşma, yine seçim noktasında işte sıvılaşma kaynaklı yıkımın olup olmadığının tespitlerini yapıyoruz. Bu çerçevede binaların yine yerleşim noktasında en doğru yere yerleşmesiyle ilgili hocalarımızla, bilim insanlarımızla beraber bu çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Bakan Kurum açıklamasının devamında ise, “Akıllı şehirleriyle 60 bin yatay mimari esaslı konutlarıyla 2.108 konutun Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslimlerini gerçekleştirdik. Etap etap buradaki konutlarımızı da bölgedeki riskli ilçeler, konutlar neyse o konutları taşımak üzere yürütüyoruz. Bağcılar'da, Bayrampaşa'da, Gaziosmanpaşa'da, Sultangazi'de sağlıksız yapılarda oturan vatandaşlarımızı bu alanlara taşıma gayretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Sayın Cumhurbaşkanım, 'Burayı tamamlayalım' dediniz, talimat verdiniz ve bu çerçevede 12 bin konutun kentsel dönüşümü başlatılmıştır. İnşallah bu yıl itibariyle teslimlerini yapmak suretiyle 2024 yılına kadar da evine girmeyen tek bir vatandaşımız kalmayana dek çalışıyoruz. Üsküdar'ımızda Çamlıca Camimizin eteklerinde Ferah Mahallesi'nde, Kirazlıtepe, Küplüce ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde belediyemizle birlikte 7 bin 84 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. 551'ini tamamladık. Vatandaşımıza teslim ettik. 2 bin 583 bağımsız bölümün yine yapım süreci sahada devam etmektedir. Bugün zatıalinizin başkanlığında yapmış olduğumuz toplantıda da olası afet risklerine karşı, bilimin ışığında bilim insanlarımızın görüşleri, fikirleri, önerileri doğrultusunda afete dirençli Türkiye anlayışıyla çalışmalarımızı yapacağımızı ifade ediyorum" dedi.

Kadın erkek Facebook konut grubu için TIKLA KATIL

250 BİN YENİ SOSYAL KONUT İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Bakan Murat Kurum, 250 bin sosyal konut, 250 bin kentsel dönüşüm ve 500 bin deprem konutunun 1 sene içinde tamamlanacağını söyledi. 1 milyon konut arsasında ise inşaatlar, kura sonrası başlayacak. Daha sonra yeni 250 bin sosyal konut için başvurular alınacak. Konutlar yine 81 şehre olacak. Siz hangi şehre konut bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yeni 250 bin sosyal konut projesinin başvurusu ise bu sene sonunda alınacak. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (30)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
AfyonDazkiriTokiİnsaallahCikar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Serik
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Silivri
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Gaziantep'de olsun ikikez yazıldık ama. çıkmadı. 29 senelik evliyim evim olmasını çok isterim ama allahım nasip etmedi sürekli kendimi soruyorum neden bizi çıkmıyor. Allahını gönlü isterse verir. inşallah bu kez çıkar
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Sürekli İstanbul depreminden söz ediliyor ve Büyükçekmece den Küçükçekmece ye kadar fay hatti uzerinde oldugu belirtiliyor. Bu durumda bu ilcelere öncelik verilmesi gerekmez mi? Sayın bakan hiç fay hatti üzerindeki bu ilcelerden bahsetmemiş.