25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 5.500 TL verilecek mi? Başvuru açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 5.500 TL verilecek mi? Başvuru açıklaması geldi

25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık maaş ödemesi hakkında son dakika açıklaması geldi ve detaylar belli oldu.

Emekli Haberleri 22 Nisan 2023 17:36 1
25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 5.500 TL verilecek mi? Başvuru açıklaması geldi

25 yıl evli kalan ev hanımlarına aylık 5.500 TL mi yoksa 8.500 TL mi verilecek?

Seçim sürecine girilmesi ile birlikte müjdeler havada uçuşmaya devam ediyor. Hem hükümet kanadı hem muhalefet kanadı art arda seçim müjdeleri açıklarken ortak müjdelerin olması vatandaşlara yarayacak. Ortak müjdelerden biri ev hanımlarına emeklilik meselesi. AK Parti tarafından açıklanan seçim beyannamesine baktığımızda ev hanımlarına emeklilik yolunun açılacağı görülürken CHP'nin 2 yıl önce verdiği 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik verilmesi teklifi, seçim sornası bu konunun kesin gündeme geleceği ve yasalaşacağı anlamına geliyor. Peki bu nasıl olacak?

EV HANIMLARINA SİGORTA YAPILACAK: 2 PRİMİ KENDİ 1 PRİMİ DEVLET ÖDEYECEK

AK Parti'nin seçim beyannamesinde ev hanımlarının sigortalı olacağı ve prim ödemelerinin 3'te birinin devlet tarafından yapılacağı bildirildi. Emeklilik için gereken yaş ve prim şartının tamamlanması ile birlikte ev hanımı emekli olabilecek. Ev hanımlarına emeklilik başvuru sürecini kaçırmamak için TIKLA İNDİR

EMEKLİ OLAN EV HANIMINA MAAŞ

Ev hanımı, kendi primlerini ödeyerek emekli olduktan sonra normal emekliler gibi maaş alacak. Verilecek bu maaş ise en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL olacak. Bazı sayfalar bu maaşın 5 bin 500 lira olduğunu iddia ediyor. Ancak en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarıldı ve emeklilere bu düzeyde maaş verilecek.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Başvuru için seçim sonrası beklenecek. Seçim sonrası meclis toplanacak ve bu yönde kanun çıkacak. Kanunun çıkmasından sonra ev hanımlarına emeklilik başvurusu alınarak prim ödemeleri başlayacak. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Mrb.Ben bir sosyoloğum aynı zamanda evli iki kız çocuğum olan bir anneyim malum atamamız çok zor ve çalışmak istiyorum fakat iş yok malesef yaşım 40 ve uygun iş bulamıyorum biz ev hanımı olarak aslında çok iş yapıyoruz fakat para olmayınca değer de olmuyor malesef ev hanımlarına 15 yıl evli kalanlara maaş bağlanmasını rica ediyorum bizimde hakkımız var bir evi yönetmek ve ülkeye ve millete sağlıklı nesiller yetiştirmek için önce annelerin memnun ve mutlu olması gerekli diye düşünüyorum...