25 Üründe Yüzde 60'a Varan İndirim: İşte Liste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

25 Üründe Yüzde 60'a Varan İndirim: İşte Liste

Hükümet, bazı temel ihtiyaç ürünlerinde indirim yapılması için sübvansiyon uygulama ihtimali üzerinde duruyor. 25'e yakın üründe fiyat sabitlemesi gündeme geldi.

Ekonomi 7 Nisan 2022 14:39 8
25 Üründe Yüzde 60'a Varan İndirim: İşte Liste

Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen MKYK'nın ardından önemli bir son dakika bilgisi geldi. Gelen bilgilere göre marketlerde fahiş fiyatlara satılan bazı ürünler için yıl sonuna kadar tek fiyat uygulamasına geçilmesinin düşünüldüğüne yer verildi.


Temel ihtiyaç ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarının ardından AK Parti , MKYK'da bir konuyu gündeme getirdi. Gündeme gelen konuda 20 ya da 215 civarında üründe tek fiyat uygulamasının gelmesi, bu şekilde yüksek enflasyonun da önüne geçilmesinin planlandığı öğrenildi. Gelen bilgilere göre sabit fiyat uygulamasının ardından herhangi bir fiyat artışı olması durumunda bu fark devlet tarafından karşılanacak.


MKYK'DA ERDOĞAN'A SUNULDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında AK Partili isimler, marketlerde fiyatları oldukça artan bazı temel ihtiyaç ürünlerinin yıl sonuna kadar sabit fiyattan satılması , bu şekilde hem dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaç ürünlerine uygun fiyatla erişebilmesi hem de enflasyonun kontrol altına alınması hedefleniyor.


SEPETTE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan teklifte un, sıvı yağ, toz şeker, bebek bezi ve temizlik ürünü ile diğer temel gıda ürünlerinde fiyat sabitlemesi yapılması hedefleniyor. Bu sepete eklenecek ürünlerin 25'e kadar çıkması bekleniyor.


16 LİRA YERİNE 10 LİRA OLACAK

Verilen öneride hem tüketiciler hem de üreticiler düşünülecek. Üreticinin de zarar etmesinin önüne geçilecek ve devlet sübvansiyon uygulaması yapacak. Buna göre raflarda 16 lira olması gereken ürün 10 liraya kadar düşürülecek. Aradaki 6 liralık fark ise devlet tarafından üreticilere verilecek.


SİZCE HANGİ ÜRÜNLERDE İNDİRİM OLMALI?

Söz konusu sistem ile fiyatların düşürülmesi bekleniyor. Sizce sistem bu sistemde un, sıvı yağ, toz şeker, bebek bezi ve temizlik ürünü dışında hangi ürünler ucuza satılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herşey akaryakıt dövize bağlı bunlar kesmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çocuk mamalari
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çocuk mamaları
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Temel gıda,süt ürünleri ,sebze ve meyveler temizlik ürünleri. Üreticiye yazık degilmi marketler 3 kuruşa alıp 25 30 TL ye satiliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bakliyat , et