25 Metrekare Eve 3500 TL Kira İsteyen Ev Sahibi: 1 Kişiye Çok Olur, 3-4 Kişi Olursa Rahat Öderler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

25 Metrekare Eve 3500 TL Kira İsteyen Ev Sahibi: 1 Kişiye Çok Olur, 3-4 Kişi Olursa Rahat Öderler

25 Metrekare yıkık dökük eve 3 bin 500 lira kira isteyen ev sahibi, 1 kişinin zorlanacağını ama 3-4 kişinin bunu verebileceğini söyledi.

Emlak 19 Eylül 2022 13:22 6
25 Metrekare Eve 3500 TL Kira İsteyen Ev Sahibi: 1 Kişiye Çok Olur, 3-4 Kişi Olursa Rahat Öderler

1 Oda, 1 Mutfak, 1 WC ve 25 metrekare evin kirası: 3500 TL.

Son günlerde sosyal medya üzerinde tepki çeken birr kiralık ev ilanı var. Yıkık dökük olan, tek odası olan ve 25 metrekareden oluşan kötü diye bile nitelendirilemeyecek düzeyde olan evi çin istenen 3 bin 500 liralık kira büyük tepki çekmişti. Ev sahibi yaptığı açıklamada eve çok masraf yaptıklarını, 3 bin 500 liranın bir kişi için fazla olacağını ancak 3-4 kişi kalması durumunda parayı verebileceklerini söyledi. 

Düğmeciler Mahallesi'nde daha önce ofis olan ve ev olarak kullanılacak daireden bazı görüntüler şu şekilde:

Tepkilere neden olan odanın sahibi Veli Budanmış, odanın eski halinin çok kötü olduğunu, ancak masraf yaptıklarını söyleyerek, "Burası 25 metrekare, mutfak, tuvalet ve bir odası var. Boya badana yaptırdık, çok masrafa girdik" ifadelerini kullandı.

ŞİMDİYE KADAR 5 KİŞİ ARADI

2 haftadır odanın ilanda olduğunu söyleyen ev sahibi, "Oda 15 gündür ilanda. Resimleri emlakçı çekti. Kendisine 'Bu şekilde çekiyorsun ama, ben tamirata sokacağım burayı' dedim. Sosyal medyaya düştüğünden haberim yok. Eski hali evet kötü ama, ben emlakçının direk koyacağını bilemedim. O şekilde zaten verilmezdi. Genelde tek kişi için arıyorlar, onlara da ağır geldiği için tutmadılar. Şimdiye kadar 5 kişi aradı. Depo için isteyen de oldu. Biri, 'Kedi besleyeceğim' dedi, ona vermedim" ifadelerini kullandı.

3-4 KİŞİ KALABİLİR

Tek kişiye bu fiyatın yüksek geleceğini, 3-4 kişi olsa ödeyebileceğini söyleyen ev sahibi, "Burası 25 metrekare var. Mutfak, tuvalet ve bir odası var. Dürüst olmak lazım 3 bin 500 diyoruz ama, bekar olduğu için en az 3-4 kişi kalacak, bir kişiye burası ağır gelir. Temiz, düzgün biri olursa 2 bin 500 TL'ye de veririz" dedi.

25 METREKAREDE DİKİNE Mİ YATACAKLAR

Bu talihsiz açıklama kira krizinde durumu ortaya koyuyor. 25 metrekarelik o evde 4 kişi, hadi diyelim 3 kişi nasıl kalacak bunu düşündü mü acaba açıklamayı yaparken? Yorumu size bırakıyoruz. Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnsan bu lafı söylerken utanır yüzü kızarır be
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sövmezdim de hasta halimden sana çok kötü sovdum ev sahibine
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam zam evler yıkık dökük kiralar uçmuş insanlar çok insafsız ca davraniyorlar bu şekilde olmamalı asgeri ücret alan kişi boylee kiralar nasıl gecinebilir imkansız gecinmesi kiralar bu şekil olmamalı sikat edilmesi gerekir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendime bi kamp çadırı alırım daha iyi moruk
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Cimere şikayet edin arkadaşlar