2,5 Aylık Doğalgazı Kalan Almanya, Bu Kışı Atlatacak Doğalgazı Buldu: İlk Sevkiyat Tarihi Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2,5 Aylık Doğalgazı Kalan Almanya, Bu Kışı Atlatacak Doğalgazı Buldu: İlk Sevkiyat Tarihi Belli Oldu

Almanya bu kışı atlatacak doğalgazı buldu. BAE ile anlaşma imzalandı ve ilk sevkiyatın tarihi belli oldu.

Emtia 25 Eylül 2022 23:14 0
2,5 Aylık Doğalgazı Kalan Almanya, Bu Kışı Atlatacak Doğalgazı Buldu: İlk Sevkiyat Tarihi Belli Oldu

2,5 aylık gazı kalan Almanya sözleşmeyi imzaladı.

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgazı kesmesinden sonra Avrupa ülkeleri yeni enerji kapıları aramaya başladı. Büyük ölçüde Rusya'ya bağlı kalan Almanya ise bu durumda en çok etkilenen ülkelerden biri olacaktı. Ancak geçen gün BAE ile bir araya gelen Almanya Başbakanı , kritik bir anlaşmaya vardı. Edinile nson dakika bilgilerine göre BAE ile doğalgaz sözleşmesine imzaların atıldığı ve doğalgazın Almanya'ya geleceği tarihe yer verildi. 

Sert kışa hazırlık yapan Almanya'da enerji krizinin nasıl aşılacağı kara kara düşünülüyordu. Edinilen son dakika bilgilerine göre Alman Şansölye Scholz anlaşmaya imzaladı attı. AFP'de yayımlanan habere baktığımızda Almanya ile BAE sözleşmeyi imzaladı ve doğalgaz ile dizel yakıt sevkiyatını içeren bir anlaşmaya imzaların atıldığına yer verildi.

Söz konusu habere baktığımızda "Alman lider, Rus kaynaklarının yerini alacak yeni enerji anlaşmaları imzalama ve Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan enerji krizini hafifletme umuduyla körfez ülkelerini geziyor" ifadelerine yer verildiği görüldü.

Açıklamada Almanya'ya bu kapsamda ilk sevkiyatın 2022 yılı sonunda başlayacağı bildirildi. Bu ayın başlarında BAE devlet petrol şirketi ADNOC, ilk doğrudan dizel teslimatını tammaladı. 2023 yılında ise ayada 250 bin tona kadar alım yapılacağı öğrenildi.

Almanya'nın enerji piyasasını düzenleme kurumu olan Bundesnetzagentur'un (BNetzA) Başkanı Klaus Müller, geçen gün yaptığı açıklamada ülkede 2,5 aylık gaz kaldığını söylemişti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç