23-24 Aralık hava durumu açıklandı: Bu illere şiddetli kar ve yağmur geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

23-24 Aralık hava durumu açıklandı: Bu illere şiddetli kar ve yağmur geliyor

Meteoroloji tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında birçok şehre kar ve yağmur geleceği bildirildi. İşte hava durumu.

Yerel Haberler 22 Ara 2023 0
23-24 Aralık hava durumu açıklandı: Bu illere şiddetli kar ve yağmur geliyor

MGM'den son dakika açıklaması: İşte kar ve yağmur gelecek iller.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Meteoroloji, birçok şehirde kar ve yağmur geleceğini bildirdi. Birçok şehre gelecek kar ve yağmurlu havaya baktığımızda MGM, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU: SICAKLIKLAR DÜŞECEK

MGM'nin yayınladığı 5 günlük hava durumu raporuna baktığımızda ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşük seyredeceği, vatandaşların şiddetli yağış, sel, çığ ve rüzgara karşı dikkatli olması gerektiğine yer verildi.

MGM'nin bazı il ve bölgeler için yayınladığı uyarılar şu şekilde:

Antalya ve Doğu'su
Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya il genelinde bugün halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yarın (Cuma) öğleden sonra doğu kıyılarında tekrar etkili olarak yer yer kuvvetli (30-60 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
22.12.2023 13.00-23.12.2023 03.00

Doğu Bölgeleri
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren doğu bölgelerde görülecek yağışların, Bingöl, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Diyarbakır, Adıyaman ve Batman’ın kuzey, Muş ve Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı, Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Şırnak’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Cumartesi (23.12.2023) günü gece saatlerine kadar etkili ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
22.12.2023 12:00 - 23.12.2023 23:59

23 ARALIK HAVA DURUMU

23 Aralık tarihli hava durumuna baktığımızda ülke genelinde yağışlar olacağı Marmara ile İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da ve Karadeniz'in bazı bölümlerinde yağmur, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışları etkili olacak:

24 Aralık tarihli hava durumuna baktığımızda Doğu Anadolu'da ve Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışlarının etkili olacağı bildirildi.

25 Aralık tarihinde Doğu Anadolu'da kar, diğer illerde parçalı bulutlu hava bekleniyor.

26 ve 27 Aralık tarihlerinde ise yağış beklenmiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç