2024'te Kamuya memur alımı olmayacak mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024'te Kamuya memur alımı olmayacak mı?

2024 yılında hiç memur alımı olmayacak mı? Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklama sonrası en çok aranan soru bu oldu.

Kamu 19 Mart 2024 3
2024'te Kamuya memur alımı olmayacak mı?

Kamuya bu sene memur alımı olmayacak mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatadaşlar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen açıklama ile üzüldü. Geçen gün bir televizyon programına konul olan Bakan Şimşek, Sağlık Bakanlığı hariç kamu kurumlarına bu sene memur alımı için kısıtlama geldiğini söyledi.

"Hiçbir bakanlığa personel noktasında emekli olanların harici personel alımına izin vermiyoruz. Sağlıkta hariç Çünkü yeni açılacak şehir hastanelerimiz var. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı hariç diğer bakanlıklarda emekli olacak sayı kadar alım izni verdik. Orta Vadeli programda sıkı para politikası var, sıkı maliye politikası var, sıkı gelirler politikası var"

Bu açıklama sonrası akıllara en çok gelen soru, bu sene hiç memur alımı olmayacak mı? sorusu oldu. Biz de finans7 olarak bu yazımızda sorunun cevabını değerlendirdik.

HİÇ MEMUR ALIMI OLMAYACAK MI?

Bakan Şimşek'in bu açıklamasına baktığımızda sadece emekli olacak personellerin sayısı kadar yerlerine memur alımı yapılacağı görülüyor. Son yıllarda yapılan yüksek alımlar nedeniyle eksiğin çok olmadığı görülüyor.

Hiç memur alımı olmayacak diye bir durum söz konusu değildir. Örnek vermek gerekirse geçen sene MEB'den 23 bin öğretmen emekli oldu. Bu nedenle en az 23 bin öğretmen ataması yapılması bekleniyor. Diğer kurumlarda da emekli olan önemli sayıda personel var. Özellikle geçen sene çıkan EYT nedeniyle çok sayıda kişi 2023 yılında emekli oldu.

Yani memur alımı olmayacak ifadesi yanlıştır. Emekli olanların yerine personel alımları devam edecek. Ancak geçen senelere göre daha az alım olacak.

İLAN SAYFASI: MEMUR ALIMI İLANLARINI NASIL TAKİP EDERİM?

Kamuya yapılan memur alımlarını Resmi Gazete, SBB, Kariyer Kapısı, İŞKUR, Kamu İlan sayfası gibi birçok devlet ilan sayfasında yayınlanıyor. Ancak siz Finans7'yi takip ederek ilanların hepsine tek sayfadan ulaşabilirsiniz. Biz Finans7 kamu servisi olarak takipçilerimize memur alımlarını anbean haber veriyoruz. Kamuya memur alımlarından haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 40 Gün Önce
BENCE 5 YIL KİMSE ALINMAMALI AZALTMAK LAZIM ÇOK MEMUR VAR COOOKKKK YETER
Ziyaretçi 40 Gün Önce
kpss ye girmeyede gerek yok ozmn
Ziyaretçi 41 Gün Önce
ben olsam hiç personel almam kamuya çünkü gelişmiş ülkelere bakarsak ordaki memur sayıları ortda