2024'te kadın erkek 48 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024'te kadın erkek 48 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak

Özel güvenlik görevlisi alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. 2024 yılında 28 bin ÖGG alımı yapılacak.

İş İlanları 25 Ocak 2024 7
2024'te kadın erkek 48 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak

2024 yılında 28 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

Özel güvenlik sektrü her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Her dönem daha da büyüyen ÖGG sektöründe son dakika açıklaması geldi ve Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Turgay Şahan, 2024 yılında sektörün yüzde 8 oranında büyüyeceğini söyledi. Bu da sadece özel sektörde en az 28 bin civarında yeni ÖGG alımı anlamına gelmektedir.

Sektörün teknolojik yatırımlar ve istihdam kaynağı yönünden büyüklüğünün 3 milyar euronun üzerinde olduğunu söyleyen Şahan, küresel oyuncularla birlikte bu rakamın daha da arttığını söyledi.

İstihdamda en büyük kapılardan biri olan özel güvenliğin açık iş ilanlaır sayfalarında en üst sıralarda olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Şahan, Ülke genelinde 1563 özel güvenlik şirketi ve 521 özel güvenlik eğitim kurumu bulunuyor. 2023 yılı itibariyle 350 binin üzerinde özel güvenlik görevlisi istihdam ediliyor. 5188 sayılı yasaya göre, eğitim alıp sertifika sahibi olanların sayısı ise 750 binin üzerinde. Şu an 49 binin üzerinde kadın özel güvenlik görevlisi; çoğunlukla hastaneler, öğrenci yurtları, havalimanları, konut siteleri, alışveriş merkezleri ve üniversitelerde istihdam ediliyor. Sektördeki özel güvenlik görevlilerinin yüzde 14’ünü kadın personeller oluşturuyor. 2024 yılında özel güvenlik sektöründe, yüzde 8 oranında büyümenin gerçekleşeceğini öngörüyoruz” dedi.

KADIN ERKEK EN AZ 28 BİN KİŞİ ALINACAK

Yapılan açıklamada sektörün bu sene yüzde 8 büyüyeceği bildirilirken personel sayısının da 378 bin seviyesine kadar çıkarılması bekleniyor.

KAMUYA DA EN AZ 20 BİN ALIM BEKLENİYOR

Hastanelere, kamu kurumlarına, adliyeler ile diğer kuruluşlara da 2024 yılında çok sayıda ÖGG alımı yapılacak. Kamuya yapılacak alımlarla birlikte toplam ÖGG alımının 50 bini geçmesi bekleniyor. İlanlardan haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
ığdır için başvuru yapacağım başvuru nereden yapılıyor
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Hatay İskenderun da ikamet ediyorum alımlar ne zamn yapılacak eylülden beri bekliyorumm.
Ziyaretçi 6 Ay Önce
nerden başvuru yapılıyor
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Torpili olan iş buluyor özel güvenlik sektöründe ben iş bulamadım
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Nerden başvurabiliriz