2024 YKS'ye girecekler: Bu üniversiteyi tercih edenler, daha bitirmeden iş buluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 YKS'ye girecekler: Bu üniversiteyi tercih edenler, daha bitirmeden iş buluyor

Son dakika haberi: Mezunlarını en fazla işe yerleştiren üniversite belli oldu. Üniversite, daha öğrenciler mezun olmadan iş kapısı buluyor:

YKS 14 Ara 2023 0
2024 YKS'ye girecekler: Bu üniversiteyi tercih edenler, daha bitirmeden iş buluyor

2024 YKS'ye hazırlananlar dikkat: Bu üniversiteyi okuyanlar, okul bitmeden iş buluyor.

2024 yılı üniversitelere giriş sınavı Haziran ayının 15 ve 16'sında yapılacak. Sınav başvuruları ise Şubat ayında alınacak. Sınav sürecinde geri sayım başlarken öğrenciler, çalışmalarına hız kazandırdı.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, hayallerden daha çok gerçekçi hedeflere odaklanmış durumda. İyi bir bölüm okuyarak üniversite bitiminde hemen iş bulmayı ve para kazanmayı hedefleyen gençler, en iyi eğitimi veren üniversiteler ile istihdam olanağı en çok olan yerleri, bölümleri araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılan açıklamada üniversitelerin mezunlarını işe yerleştirme istatistiklerine yer verildi. Yayınlanan listeye baktığımızda bir üniversite dikkatleri üzerine çekiyor.

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesindeki öğrenciler, uygulama ağırlıklı olan eğitim sistemi, üniversitenin özel sektör ile yaptığı başarılı iş birlikleri, imzalanan protokoller, İşletmede Mesleki Eğitim Programları gibi imkanlar ile eğitim alıyor. Eğitimlerini daha çok masa başında alan öğrenciler, okudukları bölümün teorik bilgilerini okulda, pratik bilgilerini ise iş başında öğreniyor.

Bu da mezunların nitelikli şekilde, mesleğe hakim, iş dünyasına adapte olmuş şekilde mezun olmasını sağlıyor. Bu durum işverenlerin ilgisini çekiyor ve bu üniversiteden mezun olan öğrenciler, iş hayatına erken atılıyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan verilere baktığımızda BTÜ öğrencilerinden yüzde 18'inin henüz mezun olmadan iş teklifi aldığını ve daha mezun olmadan işe başladığını söyledi.

Mezun olanların yüzde 56'lık kısmı ise mezun olduktan sonraki 6 ay içinde okuduğu bölüme uygun bölüm kazanıyor.Yüzde 90'lık kezim ise 1 sene içinde iş buluyor.

Konu ile ilgili rektörden bir son dakika açıklaması geldi. Bursa Teknik Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar yaptığı son dakika açıklamasında bu başarının, atılan adımların karşılığı olduğunu söyledi ve üniversite olarak tüm imkanları ile öğrencileri daha iyi yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç