2024 YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? Son dakika açıklaması geldi

2024 YKS'nin iki oturumunun sona ermesinden sonra sınavın iptal edileceği iddiaları adayları şok etti. Ancak iddiaların asılsız olduğu açıklandı.

YKS 9 Haz 2024 13:28 3
2024 YKS soruları çalındı mı, sınav iptal edilecek mi? Son dakika açıklaması geldi

YKS TYT AYT soruları çalındı mı? Sınav iptal mi edilecek? Son dakika açıklaması geldi.

2024 YKS'de ilk iki oturum sona erdi. Oturumların sona ermesinden sonra sınavdan çıkan adaylar sorular ile cevaplarını merak ederekn dünden bu yana sosyal medya üzerinde soruların çalındığı iddiaları gündeme geldi.

Soruların bir mesajlaşma uygulamasında sızdırıldığı ve bu şekilde bazı kişilere önceden soruların verildiği iddialarının yanı sıra sınav görevlilerinin bazılarının öğretmen olmadığı, bu nedenle karışıklık çıktığı iddiaları da gündemdeydi.

Bu iddialar sonrası ilk açıklama geldi ve YKS'de soru çalınması gibi bir durumun söz konusu olmadığı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve İçişleri Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığı tarafından konu ile ilgili gerekli incelemelerin yapılacağı bildirildi.

UMED Genel Başkan Yardımcısı Edip Üzen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "YKS’ye giren öğrenciler müsterih olsun. Bu tür yalanlarla gençlerin umudunu kırmaya çalışıyorlar. Sınav sorularının sızdırılması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

YKS İPTAL EDİLECEK Mİ?

Bu iddia asılsızdır ve sınavın iptal edilmesi konusu gündemde değildir. Sizce sınav iptal edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ

ÖSYM sınavın ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)'deki bu 3 soruyla ilgili bir açıklama yapmazken, bu kez dün gece saat 24:00 sularında yani sabah 10:15'de başlayan sınavdan 10 saat önce 2024-AYT'de çıkacağı iddia edilen 24 soru yine aynı hesap tarafından Telegram'dan paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu "Bahse konu Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup, sınav sonrası tekrar karşılaştırılacak. Takip ediyoruz" dedi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 43 Gün Önce
Böyle birsey varsa iptal.edilsin haksızlık yapılmasın.
Ziyaretçi 48 Gün Önce
İptal edilmesin emeğimiz boşa gitmesin
Ziyaretçi 48 Gün Önce
Tabiki edilmeli sınavdan çıkan insanlar soruları veren insanlara teşekkür ediyor her sene de olduğu gibi bu sene de inkar ediliyor yani saçma birsey.