2024 yılı market poşeti fiyatı belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 yılı market poşeti fiyatı belli oldu

Plastik poşetlerin 2024 yılı tarifeleri açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması ve 2024 yılı market poşeti fiyatı.

Ekonomi 29 Ara 2023 0
2024 yılı market poşeti fiyatı belli oldu

Poşete yeni yılda zam yok.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve 2024 yılında market poşetlerinin ne kadara satrılacağına yer verildi.

29 Aralık 2023 tarihli Resmi Gazete sayısında yayınlanan karara baktığımızda plastik poşette fiyata ilişkin karara yer verildi. Peki market poşeti ne kadar?

Yayınlanan karara baktığımızda 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 1 Ocak tarihinden sonra geçerli olacak geri kazanım katılım payı tutarlarına ilişkin karara yer verildi.

Karara baktığımızda çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için plastik poşetlerin ücretlendirilmesi, geri kazanım katılım payı, sıfır atık ve depozito konularında düzenlemelerin yapıldığına yer verildi.

Sıfır atığın yaygınlaşması için sıfır atık sisteminin kurulması ve işletilmesi, döngüzel ekonomi ilkelerinin uygulanması, geri kazanım teşvik edilmesi, plastik poşet ve tek kullanımlıkların azaltılması hedefleniyor. Bununla birlikte geri dönüştürülmüş malzemelerin zorunlu kullanılması hedefleniyor.

2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58.46 olarak açıklandı. Bu kapsamda poşet ücretleri, elektrikli ve elektronik eşya ile pil, akü, madeni yağ, ilaç bitkisel yağ, lastik ve ambalajlı ürünlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı tutarları artırıldı.

MARKET, 1 POŞET İÇİN DEVLETE 60 KURUŞ ÖDEYECEK

Poşet geri kazanım katılım payı 60 kuruş oldu. Satıcıların piyasaya süreceği her poşet geri kazanım katılım payı 69 kuruş oldu.

Satıcılar her poşet için devlete 60 kuruş verecek. Ancak poşet satışı yine 25 kuruş olacak. İşyeri, aradaki 35 kuruşu kendi verecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç