2024 polis alımı başvuruları ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 polis alımı başvuruları ne zaman?

Son dakika haberi: Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin yeni polis alacak. Peki polis alımı ne zaman yapılacak?

Polis Alımı 6 Ara 2023 0
2024 polis alımı başvuruları ne zaman?

10 bin polis alımı ne zaman?

EGM'ye yapılacak 10 bin polis alımı için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 10 bin polis alımı sürecinin başladığına yer verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan gelen açıklama sonrası gençler, 10 bin polis alıımının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki polis alımı şartları nedir? 2024 polis alımı başvuruları ne zaman?

10 BİN POLİS ALIMI KONTENJANLARI
EGM bünyesine yapılacak polis alımında kontenjanın 1000 kadın ve 9000 erkek olacağına yer verildi.

MEZUNİYET VE KPSS ŞARTI
31. dönem POMEM kapsamında yapılacak polis alımında lisans ve ön lisans mezunlarının başvurusunun kabul edileceği bildirildi. Lisans mezunlarından en az 60, ön lisans mezunlarından KPSS puanı en az 65 olan adayların başvuruları alınacak. Lise mezunları POMEM polis alımına başvuru yapamayacak. Sizce başvuru yapmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI NE ZAMAN?
Lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacak. Ancak bu alım 2024 yılının ortasında yapılacak. 8 Haziran'da TYT'ye girecek adaylar, burada aldıkları puan ile başvurularını yapabilecek. TYT başvuruları ise 2 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

POLİS ALIMI NE ZAMAN?
31. dönem POMEM polislik başvurusunun Aralık ayı sonunda başlaması bekleniyor. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç