2024 EKPSS ve kura: Engelli memur alımı sınav ve başvuru tarihleri açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 EKPSS ve kura: Engelli memur alımı sınav ve başvuru tarihleri açıklandı

ÖSYM Başkanlığı bir açıklama yaptı ve 2024 yılı EKPSS ve kura başvuru tarihlerini duyurdu. İşte başvuruya ilişkin bilgiler.

EKPSS Memur Alımı 6 Kasım 2023 0
2024 EKPSS ve kura: Engelli memur alımı sınav ve başvuru tarihleri açıklandı

2024 yılı EKPSS tarihleri belli oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2024 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuru ile sınavının tarihine yer verildi.

EKPSS ve Kuraya başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

EKPSS/Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin 7. fıkrası hariç olmak üzere diğer koşullarını taşıyan adaylar başvurabilecektir. EKPSS/kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az %40 ve üzerinde engelli olanlar başvurabileceklerdir (“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınmış “Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” için Özel Gereksinim Kodu 2/Özel Gereksinim Düzeyi “Hafif düzeyde (ÖGV)” ve üzeri olanlar dahil). Sağlık kurulu raporlarında %40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar EKPSS veya kuraya başvuramazlar. 

BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

2024 yılında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurusu 12 ile 29 Şubat tarihleri arasında.

Kura başvuru tarihi ise 6-21 Mayıs 2024 arasında.

EKPSS 28 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

EKPSS ve kura başvurusu ile memur alımı tercih kılavuzundan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç