2024 asgari ücret zammında şimdiden kesinleşen tek şey var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2024 asgari ücret zammında şimdiden kesinleşen tek şey var

Asgari ücret görüşmelerine sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek zam mesajı verirken kesinleşen tek şeyi duyurdu.

Çalışma Hayatı 2 Ara 2023 14:59 8
2024 asgari ücret zammında şimdiden kesinleşen tek şey var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammında şimdiden kesinleşen tek şeyi açıkladı.

Geçtiğimiz ay açıklama yapan Çalışma Bakanı, göstergelerin iyi olduğunu ve bu nedenle asgari ücrete tek sefer zam yapılacağını söyledi. Yine Kasım ayı içinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete 2024 yılında tek seferlik zam olacağını söyledi. Bu konuda nihai açıklama ise bugün geldi.

İklim Zirvesi dönüşü uçakta basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan yaptığı açıklamada Seçil Erzan'ın futbolcuları ve iş insanlarını dolandırması konusuna değindi ve şu ifadeleri kullandı:

Türkiye hukuk devletidir ve kim hukuksuzluk yapıyor ise cezasını çeker. Konu yargıdadır ve yargı bununla ilgili gerekli araştırmasını yapmaktadır. Vatandaşlarımızın kolay para vaadiyle, kısa zamanda yüksek kar sunan dolandırıcıların türlü tuzaklarına düşmemelidir. Devlet tabii ki bunların peşindedir ve oyunları bozmaktadır. Ancak bu illegal fon vaatlerine, yasal olmayan yollarla elde edileceği söylenen karlara karşı halkımız çok dikkatli olmalıdır.

İSTANBUL'DA ADAY KİM OLACAK?

Belediye seçimlerinde İstanbul adayı kim olacak, belirli bir profil var mı? sorusuna Cumhurbaşkanı şu şekilde yanıt verdi:

Ne olur ne olmaz, şimdi konuşulmaz. İstanbul'da da, Ankara'da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibariyle bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin. Belli bir noktaya gelsin. Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Hepiniz zaten bunları gayet güzel bir şekilde öğreneceksiniz. Ama bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillerde destandır.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücrete gelecek zam ile ilgili de konuşan Erdoğan, zammın tek seferliğine yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek.

Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.

Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız.

TEK SEFER ZAM KESİNLEŞTİ

11 Aralık tarihinde asgari ücrete zam görüşmeleri başlayacak. Zam görüşmelerine kısa süre kala kesinleşen ilk şey, zammın tek seferliğine yapılacağı, 2024 yılında asgari ücrete bir ara zam düşünülmediği yönünde oldu.

Sizce ara zam olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
20 bin yapmazlar ama yapacakları en fazla 17-18
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Asgari ücrete zam sene den seneyese zam olayıda seneden seneye olsun millet vekillerine o kadar gereksiz maaş veriliyor ki onlar hıc sabit kalmıyor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Ara zama gerek yok adam gibi fiyat olsun fiyatlar düşsün artık yaşamak çok zor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Neden işçi memur arasndaki zam farkı bu kadar yüksek.. Tek sefer memurlara zam yapılson o zaman onlarda insanız biz deee.. Nokta
Ziyaretçi 7 Ay Önce
ara zam yapılmalı eğer ara zam yapilmayacaksa askeri ücretin 20 binden az olmaması gerekiyor yoksa bir aile gecindirilemez bunu düşünerek zam yapılsın