2023'te gümüş yükselir mi düşer mi? Emtia uzmanından tahmin geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2023'te gümüş yükselir mi düşer mi? Emtia uzmanından tahmin geldi

2023 yılında gümüş fiyatları ne olur? Gümüş fiyatları yükselir mi düşer mi? Fiyatlarda son durum nedir? İşte son dakika bilgileri ve gelen yorum.

Emtia 18 Ocak 2023 08:27 0
2023'te gümüş yükselir mi düşer mi? Emtia uzmanından tahmin geldi

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen'den gümüş fiyatı tahmini.

Ekonomim.com'dan Burcu Göksüzoğlu'na konuk olan Ergezen, burada emtia fiyatları hakkında son gelişmeleri değerlendirirken piyasalardaki son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Altında yüksleiş trendinin devam etmesini beklediğini söyleyen Ergezen, gümüş fiyatında , bu sene altının ons fiyatı ile paralel şekilde yükseliş beklediğini söyledi. Geçen dönemde özellikle altın gümüş rasyosunun 94'lere kadar yükseldiğini söyleyen ve burada altının ön plana çıktığına dikkatleri çeken , daha sonra bir dengeleme olduğunu söyleyen Emtia Piyasaları Uzmanı Ergezen, "Şimdi yılın ilk yarısında bir miktar gümüş ve altında paralel hareketler olmasını bekliyorum. Paralel hareketlerle beraber ki zaten altın gümüş rasyosunda 80’li seviyelere kadar geldik, bu belki 82 seviyesine kadar da yükselebilir. Altın -gümüş rasyosu yani altının bir miktar daha öne çıktığı bir dönem görebiliriz. Yılın ilk çeyreği altının öne çıktığı bir dönem, ikinci çeyreği altın gümüş paralel geçtiği bir dönem sonrasında ise gümüşün artık öne çıkmaya başladığı bir dönem olacağını söyleyebiliriz. Yılın ilk yarısı altının daha öne çıktığı ama genelde paralel hareket ettiği, yılın ikinci yarısında ise gümüşün daha fazla ön plana çıktığı özellikle yılın son çeyreğinde gümüş, altın gümüş rasyosunun belki de 78’lere hatta 75’lere kadar geri çekildiğini göreceğiz. Hatta benim senaryolarıma göre yılın son çeyreğinde gümüşün bir miktar daha güçlü olmasını bekliyorum o nedenle altın gümüş rasyosunda 65’li seviyeleri 70’li seviyeleri bile konuşuyor olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.ekonomim.com/ekonomi/ons-altinda-yukselis-ikinci-yarida-olabilir-haberi-680054

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç